Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχεται φραγή τηλεφωνικών κλήσεων στις φυλακές


Ένα από τα πρώτα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής και της νέας αντίληψης της σωφρονιστικής πολιτικής είναι σύμφωνα με
πληροφορίες του bloko.gr η τοποθέτηση μηχανήματος που θα μπλοκάρει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα των κρατουμένων.

Όπως πλειστάκις έχει καταδειχθεί, με τη χρήση των κινητών έχουν οργανωθεί μέσα από τις φυλακές σχέδια που άπτονται της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και της τρομοκρατίας, με συνέπεια ν' αναπτύσσονται συστηματικά επικοινωνιακά δίκτυα των βαρόνων της παρανομίας από τα μέσα προς τα έξω, πολλά από τα οποία έχουν καταλήξει ακόμα και σε δολοφονίες,

Η εφαρμογή αυτή είχε προταθεί ως μέσο περιορισμού και πάταξης σκληρών δράσεων του εγκλήματος, πλην όμως κάθε φορά συναντούσε τις αντιδράσεις των σωφρονιστικών κάποιοι από τους οποίους έκαναν λόγο για επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία. Στο αντεπιχείρημα ότι τέτοιο σύστημα φραγής υπάρχει και στη Βουλή, δεν έβρισκε ανταπάντησης, παρόλα αυτά τα σχέδια δεν προχωρούσαν.

Σημειώνεται ότι το εμπόριο κινητών, αξεσουάρ αυτών ακόμη και φορτιστών, είναι ιδιαίτερα επικερδές με τιμήματα που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά της αγοράς.



του Γιώργου Καραϊβάζ 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια