Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσες ημέρες περνάμε κατά μέσο όρο στην … τουαλέτα;



Πόσο χρόνο περνάς στην τουαλέτα; Αρκετό. Αν, μάλιστα, μετρήσουμε κατά μέσο όρο, σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου πόσο χρόνο θα έχεις περάσει, το αποτέλεσμα είναι απίστευτο!

Το μπάνιο, όμως, είναι ο αγαπημένος μας χώρος. Γιατί εκτός του ότι εκεί καλύπτουμε βασικές μας ανάγκες, προετοιμαζόμαστε για να βγούμε στον κόσμο, κοιτάμε την εμφάνισή μας για να δείχνουμε καλύτερα, κατεβάζουμε τις καλύτερες ιδέες και ορισμένες φορές είναι ο πιο ήσυχος χώρος μέσα στο σπίτι.

Γι’ αυτούς τους λόγους, το μπάνιο το τιμούμε δεόντως και περνάμε αρκετές ώρες σε αυτό. Σύμφωνα με μια έρευνα σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες, ένας άνθρωπος θα περάσει 416 ημέρες της ζωής του στο μπάνιο και ο αριθμός αυτός διαφέρει από άνδρα σε γυναίκα.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας θα περάσει 373 μέρες ή 23 λεπτά κάθε μέρα στο μπάνιο και μια γυναίκα 456 ημέρες ή 29 λεπτά κάθε μέρα. Και μάλιστα, από αυτόν το χρόνο ξοδεύουμε συνολικά περίπου τρεις μήνες για να προετοιμαστούμε για τη δουλειά!

Παράλληλα, η έρευνα αποκάλυψε πως οι περισσότεροι ενήλικες θέλουν να έχουν το δικό τους μπάνιο αποκλειστικά με τους 7 στους 10 να αναφέρουν πως το να μοιράζεσαι το μπάνιο με ένα ή περισσότερα άτομα είναι εκνευριστικό.

Τι εκνευρίζει περισσότερο τους ανθρώπους στο μπάνιο;

Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε πως το πιο ενοχλητικό είναι όταν τελειώνει το χαρτί υγείας, ενώ το ένα πέμπτο μισεί τις τρίχες στο νιπτήρα. Οι άνδρες, όπως ήταν αναμενόμενο, αποδείχθηκαν πιο τσαπατσούληδες από τις γυναίκες και για το 29% των γυναικών οι άνδρες είναι η αιτία που εκνευρίζονται για την κατάσταση που επικρατεί στην τουαλέτα.

Πολλοί είναι και αυτοί, όμως, που χρησιμοποιούν το μπάνιο ως ένα μέρος να βρίσκουν λίγη ησυχία. Συνολικά, το 10% ανέφερε πως έχει μιλήσει στον εαυτό του στο μπάνιο, ένα άλλο 10% ότι έχει τσακωθεί κι ένα 8% ότι ήρθε κοντά με τον αγαπημένο του. Και το 1.4% ανέφερε πως έχει γεννήσει στο μπάνιο.

Και ναι, όλα αυτά είναι σημαντικές στιγμές που κάνουν το μπάνιο έναν ιδιαίτερο και «ιερό» χώρο!


Πηγή: ipop.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια