Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Πόλεμος'' ανάμεσα σε συνδικαλιστές στη Ροδόπη

Αφορμή στάθηκαν καταγγελίες μετά από ένα περιστατικό ανάμεσα στον Διοικητή του Α.Τ. Κομοτηνής και έναν Αρχιφύλακα

Διαβάστε την ανακοίνωση:
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Κ.Α. και Ε.Κ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

                                                              Κομοτηνή 03 Ιουλίου 2019

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η από 25-06-2019 απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ. Θράκης  στην από 20-06-2019 ανακοίνωσή μας.    

Με μεγάλη  ευκολία  στην ανακοίνωσή τους ,αφενός μεν, χαρακτηρίζουν ως άδικες και ανυπόστατες τις καταγγελίες μας  για τις  αυθαιρεσίες του Διοικητή του Α.Τ.Κομοτηνής σε βάρος συναδέλφου- μέλους μας, αφετέρου δε, δημοσιοποιούν την παροχή της αμέριστης στήριξής τους  στον Διοικητή του Α.Τ. Κομοτηνής  (και μέλος της Ένωσής τους) ο οποίος διέταξε το μέλος μας να προβεί σε ξεκάθαρα παράνομη πολυήμερη κράτηση στα αστυνομικά κρατητήρια , ποινικών κρατουμένων  που προοριζόταν για Σωφρονιστικό κατάστημα .

Αναγκαζόμαστε, λοιπόν, να τους υπενθυμίσουμε – αφού είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζουν ήδη – πως αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ,τόσο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66παρ. 6 του Π.Δ. 141/1991,όσο και σύμφωνα με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με τις οποίες αυτό κρίνει ότι κάτι τέτοιο αποτελεί παράνομη πράξη για την οποία η Χώρα μας έχει καταδικαστεί ουκ ολίγες φορές.

Όσον αφορά στα μαθήματα Συνδικαλισμού που επιχειρούν να μας «δώσουν», τους γνωρίζουμε ότι για εμάς συνδικαλίζομαι σημαίνει ότι αγωνίζομαι και υπερασπίζομαι το δίκαιο έναντι του άδικου και όχι να «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης!!!!».

Εμείς πιστεύουμε στη  μονοδιάστατη υπόσταση του δίκαιου και του δικαιώματος. Δεν τα παζαρεύουμε , ούτε  μεταλλάσουμε τον ορισμό τους ανάλογα με το προσωπικό  συμφέρον. 

Αναφέρουν ότι, η ευθύνη υπερβαίνει το πρόσωπο του Διοικητή που εμείς καταγγείλαμε. Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν καταγγέλλουν με ονοματεπώνυμα αυτούς τους πέραν του ενός ατόμου υπεύθυνους, όπως τους επικαλούνται ; Αυτό θα ήταν υγιής και παραγωγικός συνδικαλισμός από την πλευρά τους και να είναι βέβαιοι ότι σε τέτοια περίπτωση θα μας βρίσκανε αγωνιζόμενους δίπλα τους.

 Όσο όμως δεν έχουν το θάρρος να  το κάνουν, δεν δικαιούνται  να μας κατηγορούν για μετακύληση ευθυνών. Αν αυτοί θεωρούν δίκαιο, να παίρνει ο Διοικητής το επίδομα ευθύνης και ο Αστυφύλακας την ευθύνη… ας μας το πουν!!!!!!

Σε ότι αφορά, στο γεγονός ότι δηλώνουν πρώτα αστυνομικοί και μετά συνδικαλιστές, άποψή μας είναι  ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο.Μας αναγκάζουν όμως να τους απευθύνουμε το αυτονόητο ερώτημα :Ποιός εκθέτει τελικά την Αστυνομία; Ο Αρχιφύλακας που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αρνείται την συμμετοχή του στην καταπάτησή τους, καταγγέλλοντας το γεγονός στην Εισαγγελέα ή ο Διοικητής που διατάσσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον πολυήμερο εγκλεισμό ποινικών κρατουμένων στα Αστυνομικά κρατητήρια , παρότι αυτοί προορίζονταν για Σωφρονιστικό Κατάστημα;  

Τώρα για όλα τα υπόλοιπα περί «εξωτερικών παρατηρητών» και δήθεν «εσωτερικών φιλονικιών»  κ.λ.π.….. μιλάνε τα γεγονότα και η συνδικαλιστική ιστορία του καθενός μας, όποτε θεωρούμε περιττό να το σχολιάσουμε.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ -  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια