Τι κάνουν με τα αυτοκίνητα που νοικιάζουν οι Ιάπωνες; Όχι, πάντως, να τα οδηγούν!Φαίνεται ότι σαν λαός οι Ιάπωνες έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες, τις οποίες ο υπόλοιπος κόσμος αδυνατεί να κατανοήσει.

Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση. Η ιστορία ξεκίνησε από τα καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν πως τα ενοικιαζόμενα επέστρεφαν με μετά βίας ένα χιλιόμετρο στο κοντέρ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενοικίασης Orix Auto διαπίστωσε ότι πολλοί από τους πελάτες της δεν οδηγούσαν τα αυτοκίνητα που νοίκιαζαν. Άλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία παρατήρησαν κάτι αντίστοιχο σε ό,τι αφορά τα χιλιόμετρα που (δεν) κάλυπταν τα οχήματά τους. Έτσι, άρχισαν την έρευνα για να διαπιστώσουν τι γίνεται.

Αυτό συνέβη γιατί, παρόλο που σε όλο τον κόσμο ενοικιάζουν αυτοκίνητα για μετακίνηση, στην Ιαπωνία δεν ισχύει αυτό. Τί συμβαίνει στην πραγματικότητα; Στην Ιαπωνία, το όχημα γίνεται απλά ένα δεύτερο… σπίτι ή γραφείο. Ένας στους 8 που νοικιάζουν αυτοκίνητο σε αυτήν τη χώρα, το χρησιμοποιούν για να πάρουν έναν υπνάκο, να δουλέψουν ή να φάνε, σύμφωνα με έρευνα που έγινε.

Τι κάνουν στα αυτοκίνητα οι Ιάπωνες

Η Times24 είναι μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, που έχει πάνω από 1,2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Αυτή ανακάλυψε ότι κάποιοι πελάτες κοιμούνταν ή δούλευαν στα νοικιασμένα αυτοκίνητα. Άλλοι τα χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως αποθηκευτικό χώρο! «Νοίκιασα ένα αυτοκίνητο για να φάω ένα συσκευασμένο γεύμα που είχα αγοράσει, επειδή δεν μπορούσα να βρω άλλο μέρος για το μεσημεριανό μου», δήλωσε ένας 30χρονος. Η ευκολία με την οποία νοικιάζονται τα αυτοκίνητα online, όπως και ότι κοστίζουν 2,95 λίρες τη μισή ώρα, μπορεί να εξηγήσει αυτήν τη «μόδα».

Εκτός από τον ύπνο, άλλοι νοικιάζουν αυτοκίνητα για να μιλήσουν στο τηλέφωνο με φίλους και συγγενείς ή ακόμη και με πελάτες. Επίσης, κάποιοι βρίσκουν ένα «καταφύγιο ηρεμίας» με αυτόν τον τρόπο. Άλλοι για να παρακολουθήσουν τηλεόραση, άλλοι για να εξασκηθούν στο τραγούδι και άλλοι σε κάποια ξένη γλώσσα που μαθαίνουν!


Πηγή: alphafreepress.gr