Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις γεωτρήσεις μας


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες δηλώσεις σήμερα λίγο πριν μεταβεί στο Σεράγεβο, όπου και αναφέρθηκε τόσο στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη
νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνδέοντας την με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ μίλησε και για τους S-400 στην Τουρκία. 
Με τα ρωσικά πυραυλικά αεροπορικά συστήματα αεροπορικής άμυνας να βρίσκονται στο τελικό στάδιο άφιξης και εγκατάστασής τους στην Τουρκία, όπου εκτός της Άγκυρας, ακούγονται άλλες δύο περιοχές, στο νότιο τμήμα της χώρας, ο Ερντογάν ήταν κατηγορηματικός, ενώ δεν άφησε περιθώρια για όσα γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο.
Τι είπε για τους S-400
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν μίλησε για την πορεία των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τους S-400 στην Τουρκία, λέγοντας ότι η διαδικασία μεταφοράς και προετοιμασίας για την παραλαβή τους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Άμυνας εργάζονται για το που θα εγκατασταθούν.
Προσέθεσε επίσης ότι έχουν συμφωνηθεί και «έχουν κλείσει» οι ημερομηνίες για την παράδοση όλων των πυραυλικών συστημάτων, ενώ οι τουρκικές αρχές προχωρούν στον απαραίτητο σχεδιασμό για την ανάπτυξή τους».
Η ειρήνη και η σταθερότητα στα Βαλκάνια
Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Βοσνία, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα στο περιφερειακό σύστημα των Βαλκανίων λέγοντας ότι «η ειρήνη, η σταθερότητα, η συνύπαρξη και η ευημερία των Βαλκανίων είναι εξαιρετικά σημαντική» για την Τουρκία.
Επίσης έκανε λόγια για γεωστρατηγική θέση της χώρας του, καθώς όπως δήλωσε έχει την «πολυτέλεια να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε αυτή την γεωγραφική περιοχή», με την Τουρκία να συμμετάσχει στην Σύνοδο της «Διαδικασίας Συνεργασίας Ν.Α Ευρώπης» που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Βοσνίας.
Ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν άφησε ασχολίαστες τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι «επί του παρόντος, τα τουρκικά γεωτρύπανα και πλοία συνεχίζουν τις εξερευνητικές και ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο».
Ωστόσο, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ελπίζει πως στο μέλλον δεν θα προκύψουν «προβλήματα» στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.
Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή λέγοντας πως «μπορεί να υπάρχουν κάποιες φωνές [αντιδράσεις] δεξιά και αριστερά, όμως καμία από αυτές τις φωνές δεν  μπορεί να μας σταματήσει από την πορεία μας, αφού έχουμε εκφράσει την θέση μας γι’αυτό το ευαίσθητο ζήτημα σε ηγέτες της διεθνούς κοινότητας».
Τέλος σε ό,τι αφορά τις ελληνικές εκλογές, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι » χθες βράδυ έγινε μια επιλογή και εύχομαι να συνεχίσουμε μια νέα διαδικασία ειρήνης με την Ελλάδα».
Με πληροφορίες από: Ahaber Anadolu



https://www.onalert.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια