Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητσοτάκης: Οι φυλακές στην αρμοδιότητα του υπ. Προστασίας Πολίτη - Τί απαντά η Παπακώστα


Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον Alpha. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποκάλυψε ότι οι φυλακές και οι
σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα υπάγονται, σε περίπτωση που αναλάβει την κυβέρνηση, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι φυλακές περάσουν δηλαδή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου υπάγονται τώρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να φέρει τεκτονικές αλλαγές στη λεωφόρο Κατεχάκη, καθώς η ηγεσία του υπουργείου θα έχει στα χέρια της και την καυτή «πατάτα» των φυλακών.


Διαβάστε την απάντηση τής Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα:
«Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγχέει τον σωφρονισμό των κρατουμένων με την καταστολή, την οποία οραματίζεται ως λύση στο φαινόμενο της παραβατικότητας. Διαφορετικά δεν θα έσπευδε να προαναγγείλει την υπαγωγή της σωφρονιστικής πολιτικής στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο σωφρονισμός, τα σωφρονιστικά καταστήματα, η επανένταξη, δεν αποτελούν απλώς αρμοδιότητα αλλά καθήκον του Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης εκτός από την νοοτροπία που έχει, δείχνει πολιτική αμηχανία, αλλά και ανικανότητα να συντάξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα εξυπηρετεί το σωφρονιστικό σύστημα, χωρίς να επιβαρύνει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο, άλλωστε, συρρικνώθηκε κατά μερικές χιλιάδες με δική του υπογραφή.
Προτείνω, λοιπόν, την δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας-μια πρόταση που την έχω ήδη κάνει από το 2006-ώστε να αποδεσμευτεί η Ελληνική Αστυνομία από τα πάρεργα των μεταγωγών και της επιβολής της τάξης στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Αυτή είναι η ορθή πολιτική»









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια