Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στρατηγός Ζιαζιάς: Τους άξιους οφείλουμε να εκλέξουμε


Είναι γνωστό στον κάθε ‘Ελληνα ποιος έφθασε την χώρα σ’ αυτή την ζοφερή κατάσταση.
Τα χρόνια της μεταπολίτευσης ,την καρέκλα της εξουσίας ,σε όλα τα επίπεδα,κατέλαβαν ,ως επί
το πλείστον ,άνθρωποι, άκοπα ,χωρίς γνώση,χωρίς εμπειρίες,χωρίς να αποδείξουν τα προσόντα τους σε κανέναν,χωρίς να δοκιμαστούν στο στίβο της ζωής και της δημιουργίας,δεδομένου ότι πολλοί απ΄ αυτούς ποτέ δεν ίδρωσαν για να κερδίσουν το ψωμί τους ,δεν αναδείχθηκαν επαγγελματικά στην κοινωνία,δεν ηγήθηκαν ανθρώπων,άλλα “γεννήθηκαν”και “ανδρώθηκαν” από τους κομματικούς σωλήνες .
Τα τελευταία δέκα χρόνια εμφανίσθηκαν πληθώρα μελετών και άρθρων,σε μια προσπάθεια να δοθούν εξηγήσεις για τον συνεχή κατήφορο της χώρας.
Σε πολλά σημεία διαφωνούν.Σε ένα όμως όλοι συμφωνούν ,ότι η κρίση που μαστίζει την χώρα δεν είναι απλά οικονομική ,αλλά πρωτίστως ηθική , κοινωνική και πολιτισμική , κρίση θεσμών .
Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς ειδικός ,για να αντιληφθεί μια απλή και πικρή αλήθεια ,που κατά την γνώμη μου,απετέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την κυρία πηγή του κακού .
Επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες τα πόστα των αποφάσεων στην πολιτικη,στη δημόσια διοίκηση και στον συνδικαλισμό κατελήφθησαν σε μεγάλο βαθμό από ευκαιριακούς κομματικούς παράγοντες μη σχετικούς με το αντικείμενο η με ιδεοληψίες και συχνά χαμηλού ήθους.
Είχαμε δηλαδή έντονη αναξιοκρατία και νεποτισμό με οδηγό το ατομικό συμφέρον σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Όσοι πράγματι πόνεσαν και αγωνίστηκαν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο στον τόπο ,συνετρίβησαν γρήγορα από τις ομάδες της μετριότητας και των συμφερόντων και αναγκάσθηκαν σε παραίτηση.
Όραμα και εφαρμόσιμο σχέδιο για την χώρα μας , για δέκα χρόνια τώρα , κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προτείνει και βέβαια δεν πρόκειται η ΕΛΛΑΔΑ να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο ,αν δεν αντιμετωπίσει τον κρατισμό και την διαπλοκή,την κομματοκρατία και την διαφθορά ,τις πελατειακές σχεσεις και τον συντεχνιασμό ,την κρατική γραφειοκρατία και τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ .
Η παρασιτική κλεπτοκρατία εχει διαβρώσει τα πάντα .
Σήμερα όλοι οι ΄Ελληνες – μα κυριολεκτικά όλοι- λένε και αισθάνονται τα ίδια και παρόμοια. Αίσθηση ήττας ,απογοήτευση,απόγνωση,αγωνία για τα εθνικά μας θέματα, για το αβέβαιο μέλλον το δικό τους και κυρίως των παιδιών τους.
Αισθάνονται ψυχική εξουθένωση,αίσθηση απώλειας της ελευθερίας και αίσθηση ταπείνωσης του πνεύματος , και αυτό δικαιολογεί την χαλαρή και όχι αγωνιστική αντίδραση στα επαίσχυντα μέτρα των τελευταίων ετών ….
Για όποιον κατανοεί τι σημαίνει ταπείνωση του πνεύματος ,είναι ισοδύναμο του θανάτου για τον άνθρωπο και του συλλογικού θανάτου για τα έθνη.
Σε αυτο το ζοφερό κλίμα για την πατρίδα μας,μια από τις λέξεις , που οι πολιτικοί μας στην προεκλογική περίοδο σπάνια ψελλίζουν , είναι η λέξη ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ .Μια λέξη φετίχ και μαγική,που σε αντικατάσταση άλλων που έχουν πια χρεοκοπήσει ,εισβάλει αμόλυντη και αγνή και παλι ως ζητούμενο στην κοινωνία μας,για να γεννήσει προσδοκίες και να αναπτερώσει τις ελπίδες του Λαού μας , της κοινωνίας μας .
Η αξιοκρατία αποτελεί ένα απο τα θεμέλια της δημοκρατίας και σημαντικότατο παράγοντα προόδου όχι μόνο του ατόμου ,αλλά πάνω απ’ όλα ολόκληρης της κοινωνίας.
Οδηγεί στη συνεχή βελτίωση του ανθρώπου ,προσφέρει κίνητρα για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του,αυξάνοντας ταυτόχρονα την υπευθυνότητα,την αυτοπεποίθηση και το αίσθημα ασφαλείας για το μέλλον του.
Παράλληλα ισχυροποιεί τους κοινωνικούς δεσμούς ,προάγει την ανθρώπινη αλληλεγγύη,ενθαρρύνει την ευγενή άμιλλα,εδραιώνει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς,εξασφαλίζει και ενισχύει το περί δικαίου αίσθημα
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε προβάλλει επιτακτικά η προώθηση της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και ως μέσο επιβίωσης της κοινωνίας , του Λαού , του Έθνους μας . ‘Οταν δεν εφαρμόζεται η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ εκτροχιάζονται οι τεθέντος Εθνικοί Στόχοι . Ο τόπος αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά,ο ίδιος ο πολίτης κοιτάζει δίπλα του,πίσω του και σπάνια μπροστά και ελεύθερα.
Με ικανούς και άξιους ανθρώπους σε καίριες πολιτικές θέσεις προωθείται ο ήρεμος πολιτικός διάλογος ,προτείνονται προγράμματα ρεαλιστικά και προωθούνται θεσμοί που κατοχυρώνουν την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
Τα αξιοκρατικά επιλεγμένα άτομα δεν ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ , δεν ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ,δεν ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ και το κυριότερο δεν ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΒΟΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ,δεν αγαπούν ιδιαίτερα την καρέκλα της εξουσίας.
Θα μπορούσαμε ανεπιφύλακτα να ισχυριστούμε πως η αξιοκρατια αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα τόσο για την ατομική ,οσο και την κοινωνική πρόοδο.
Η εκτίμηση αυτή πρέπει να γίνει βίωμα όλων μας,αλλά ιδιαίτερα των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Καθήκον όλων μας είναι ΣΗΜΕΡΑ να αναδείξουμε την πραγματική αξία του ανθρώπου , χωρίς ελιτίστικους διαχωρισμούς,με κύριο στόχο την επιστροφή στην λογική και την διεκδίκηση του αυτονόητου.Να αναδείξουμε την πραγματική αξία του καθενός μας ως κυρίαρχη δύναμη ,που συνδέει τον κοινωνικό ιστό μας και διαμορφώνει την ποιότητα ζωής μας,να ανατρέψουμε οτι το μέτριο μέσα και γύρω μας και να διεκδικήσουμε πραγματική ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ . Αιώνες πριν ,ο Ισοκράτης ανέφερε “Σύμφωνα με την αξία του,πρέπει να πράττει και να τιμάται ο κάθε άνθρωπος”.
Σε αυτούς τους μίζερους καιρούς θα ήταν παράλειψη μας να μην εκπέμψουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας,η οποία αντλείται από τον λαο μας ,που ιστορικά στις δύσκολες περιόδους ,οδηγούμενος από πεφωτισμένους ηγέτες κατάφερε να κάνει θαύματα.
Οι συνθήκες όμως σήμερα απαιτούν την επιστροφή της πολιτικής ,ως σχέδιο και όραμα,στο θρόνο της,με ταυτόχρονη εκδίωξη από εκεί του λαϊκισμού και της προπαγάνδας.
Απαιτούν ενότητα,την μέγιστη εθνικη συνεννόηση,το δικο μας εσωτερικό μνημόνιο αντιμετώπισης της κρίσης,με στήριγμα την αλήθεια,την αυτογνωσία και την αγαπη προς την πατρίδα.
Δεν είναι έντιμο,δεν είναι πατριωτικό,δεν είναι εθνικό,οι άνθρωποι που έφθασαν την χώρα σ’αυτό το δύσβατο μονοπάτι της φτώχειας και της αναξιοπιστίας,να θέλουν και πάλι να σώσουν την πατρίδα,ενώ δεν είχαν και δεν έχουν τις ικανότητες ,το κουράγιο και την ψυχική δύναμη,να λάβουν επώδυνες αποφάσεις,αφού πρώτα πουν την πικρή αλήθεια στον λαό,ότι έρχονται και πιο δύσκολες ημέρες και βέβαια να προετοιμάσουν ανάλογα τον Λαό μας .
Πατριωτικό είναι να αφήσουν τις καρέκλες της εξουσίας και να διευκολύνουν του άριστους της κοινωνίας να αναλάβουν τις τύχες της χώρας.
Υπάρχουν οι άριστοι ,οι έντιμοι ,οι δημιουργικοί άνθρωποι,είναι δίπλα μας,που δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα,για τα ακίνητα ,για το πως θα μεγαλώσουν το πόθεν έσχες και την εφήμερη δόξα,αλλά μόνο για την προκοπή του τόπου και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι Άξιοι ειναι αυτοί που θα δώσουν αξιοπρέπεια και πρόοδο σε αυτόν τον λαό.
Οι Άξιοι είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν μια καλύτερη ΕΛΛΑΔΑ .
ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΩΜΕΝΟΥΣ ,ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019….
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ
Στρατηγός ε.α
Επίτιμος Α/ΓΕΣ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια