Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρίσεις μετά την ψήφο εμπιστοσύνης – Έρχονται οι νέοι Γενικοί Γραμματείς – Κύκλοι Χρυσοχοΐδη: Θλιβερή εικόνα διάλυσης σε Αστυνομία και Πυροσβεστική


Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως οι κρίσεις μετατίθενται με μεγάλη βεβαιότητα για μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, που θυμίζουμε αναμένεται να δοθεί στις 22
Ιουλίου.
Παρότι αναζητήθηκε νομική φόρμουλα για την διεξαγωγή τώρα των έκτακτων κρίσεων στην Αστυνομία, με γνώμονα αφενός ότι δεν μπορεί να παρατείνεται η αγωνία των αξιωματικών, που αναμένουν την αξιολόγηση των Συμβουλίων, όπως έγινε στις έκτακτες κρίσεις Νοεμβρίου, ύστερα από παρατεταμένο διάστημα αναμονής, αφετέρου επειδή ο χρόνος είναι πιεστικός για την εφαρμογή στρατηγικών μέτρων και δράσεων και τη διαχείριση – αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού (κατά την Κυβέρνηση και την πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) ανοικτών μετώπων.
Ακόμα ένα στοιχείο που επισημαίνεται από συνεργάτες του Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, που μίλησαν στο bloko.gr είναι πως Αστυνομία και Πυροσβεστική παρουσιάζουν θλιβερή εικόνα διάλυσης.
Παρά όμως τις κατά τα φαινόμενα κι αν μη τι άλλο τις πολιτικές επιδιώξεις, οι κρίσεις εμφανίστηκαν ως αναγκαίο μέσο για την άμεση μετάβαση στο νέο σχέδιο συνολικής αντεγκληματικής πολιτικής και διαχείρισης κρίσεων, φαίνεται ότι αξιολογήθηκε πως δεν μπορούν αυτές να γίνουν στον παρόντα χρόνο, καθώς προκύπτει εν γενεί αδυναμία σύγκλισης του ΚΥΣΕΑ.
Άλλωστε όπως επισήμανε στο bloko.gr αυτές επρόκειτο να πατήσουν πάνω σε ένα ΠΔ, το οποίο από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ και από τη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίστηκε ως παράνομο.
Τα δραματικά γεγονότα, ωστόσο, στη Χαλκιδική καθιστούν αναγκαία την τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς μετά την παραίτηση του κυρίου Ταφύλλη δεν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να παραμένει ακέφαλη. Το πιθανότερο είναι αύριο κιόλας να υπάρξει ανακοίνωση για τον ΓΓ, που θα είναι ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συνόδευσε στη Χαλκιδική τον κ. Χρυσοχοΐδη με την εν δυνάμει ιδιότητά του.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται και φαντάζει ως το πιο πιθανό να ανακοινωθεί και ο νέος ΓΓ Δημόσιας Τάξης, που όπως επίσης πριν από σχεδόν έναν μήνα αποκάλυψε το bloko.gr είναι ανώτατος αξιωματούχος με μακρά θητεία σε νευραλγικές και κορυφαίες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια