Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικηγόρος Κορκονέα: Είναι ικανοποιημένος από την απόφαση -Σε λίγες ημέρες η αποφυλάκιση


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την απόφαση του δικαστηρίου, που ανοίγει τον δρόμο για την άμεση αποφυλάκισή του, εμφανίζεται ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Οπως αναφέρει στο iefimerida.gr o
συνήγορός του, Βαγγέλης Ανδρούλας, το απόσπασμα της δικαστικής απόφασης -που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, κυρίως από την οικογένεια του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου- θα αποσταλεί σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών και από εκεί στο κατάστημα κράτησης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποφυλάκιση του Κορκονέα.

Συγκινημένος ο Κορκονέας για την αποφυλάκισή του
Ο δικηγόρος Βαγέλλης Ανδρούλας, ο οποίος διορίστηκε αυτεπάγγελτα ως συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, αναφορικά με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας λέει στο iefimerida:

«Η απόφαση έχει δυο σκέλη. Το πρώτο είναι ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης και η καταδίκη καταδίκη του εντολέα μου για το αδίκημα της εκ προθέσεως ανθρωποκτονίας, μια κατηγορία που ουδέποτε αποδέχθηκε ο ίδιος. Από την άλλη είναι το πρακτικό σκέλος ότι αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που οδηγεί στην απόλυσή του σε σύντομο χρόνο».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρούλα η αποφυλάκισή του ενδέχεται να γίνει ακόμη και σε διάστημα ημερών. «Είναι και που ικανοποιεί τον ίδιο (σ.σ. η απόφαση). Συγκινήθηκε» εξηγεί ο δικηγόρος του, σημειώνοντας ότι ο Κορκονέας δεν έκανε κανένα σχόλιο, δημόσιο ή ιδιωτικό, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. «Ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε ήταν η σύζυγός του. Αμέσως μετά τον πήραν και δεν έκανε κάποια δήλωση» επισημαίνει στο iefimerida ο κ. Ανδρούλας.

«Προσπάθησε με... θεολογικές αναζητήσεις να λύσει τα εσωτερικά του θέματα»
Ο δικηγόρος του Επαμεινώνδα Κορκονέα τονίζει ότι με την απόφαση του Εφετείου Λαμίας ολοκληρώνεται μια διαδικασία που διήρκεσε 11 χρόνια. «Θέλω να πιστεύω ότι έκανε την αυτοκριτική του (σ.σ. ο Κορκονέας) και ότι έγινε καλύτερος άνθρωπος» σημειώνει ο κ. Ανδρούλας, προσθέτοντας ότι «προσπάθησε με θεολογικές και ηθικές αναζητήσεις να επιλύσει τα εσωτερικά του θέματα».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της αποφυλάκισης, ο Βαγγέλης Ανδρούλας αναφέρει ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας «δεν έχει εκφράσει κάποια ανησυχία για τη σωματική του ακεραιότητα σε εμένα. Δεν ξέρω αν θα λάβει μέτρα προστασίας, αν για παράδειγμα ζητήσει την προστασία σωμάτων ασφαλείας».

Για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής, ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα τονίζει ότι «σήμερα θα αποσταλεί, κατά πάσα πιθανότητα ,το απόσπασμα της απόφασης στον Εισαγγελέα Εφετών και από εκεί στο διευθυντή του καταστήματος κράτησης. Εκείνος θα δει τι περιλαμβάνει ο φάκελός του στο σωφρονιστικό κατάστημα και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις απόλυσης. Αυτό θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, ενδεχομένως» υπογράμμισε ο κ. Ανδρούλας.

«Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα»
Η δικαστική απόφαση για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα προκάλεσε την έκρηξη των δικηγόρων της οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκ των δικηγόρων της οικογένειας, υποστήριξε ότι «η απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα», ενώ έκανε λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία» του 15χρονου Αλέξανδρου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την οργή της και για την αθώωση του έτερου κατηγορούμενου, ειδικού φρουρού, Βασίλη Σαραλιώτη, λέγοντας πως «υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», επισήμανε.

Αναφορικά με τη μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη», ενώ καταλήγοντας είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου «προκαλεί και πρσοβάλει τη νοημοσύνη όλων μας.[…] Ηταν προδρομολογημένη από τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα. Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα» υπογράμμισε καταλήγοντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια