Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η συμμορία ληστών και η επίθεση σε φύλακα του υπουργείου Πολιτισμού


«Μάνα με μαχαίρωσαν…». «Ρε παιδιά αφήστε με δεν βλέπετε που κοιμάμαι; Ούτε κρεβάτι δεν έχω. Ζω εδώ και κοιμάμαι σε έναν καναπέ». Αυτές οι φράσεις δυο θυμάτων στους άγνωστους που τους
είχαν ληστέψει στην περιοχή των Εξαρχείων, πίσω ακριβώς από το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου, ήταν που για μήνες βασάνιζαν το μυαλό των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν κάνει μια από τις πιο επιτυχημένες εφόδους σε υπό κατάληψη κτήριο στην οδό Αραχώβης. Είχαν συλλάβει 138 άτομα από τα οποία τα 93 ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και είχαν στο ενεργητικό τους πάνω από 300 διαρρήξεις οχημάτων, σπιτιών, καταστημάτων, κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης, ληστείες με τη χρήση πιστολιού, μαχαιριού, σπασμένου μπουκαλιού αλλά και χρήση σωματικής βίας.
Δυο περιπτώσεις όμως ξεχώριζαν... Στην εξιχνίαση τους βοήθησαν και τα εγκληματολογικά εργαστήρια που κατάφεραν να ταυτοποιήσουν, μεταξύ άλλων, κάποιους από τους κατηγορούμενους στις συγκεκριμένες επιθέσεις.
Έδεσαν τον φύλακα του υπουργείου Πολιτισμού
Η πρώτη ήταν τον Μάιο του 2018 όταν άγνωστοι είχαν εισβάλει σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια, στην οδό Θεμιστοκλέους. Τότε οι πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι έδεσαν χειροπόδαρα τον φύλακα και στη συνέχεια έκαναν πλιάτσικο στους ορόφους αρπάζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που υπήρχαν στα γραφεία. Δεν είχαν διστάσει να αρπάξουν 3500 ευρώ από τον 63χρονο ο οποίος έκρυβε τους κόπους μιας ζωής σε ένα δωμάτιο όπου ζούσε και του είχε παραχωρήσει το υπουργείο εδώ και πολλά χρόνια.
«Με έπιασαν στον ύπνο. Πριν προλάβω να αντιδράσω έπεσαν πάνω μου και με κουκούλωσαν. Δεν τους είδα. Μόνο άκουγα να μιλάνε σπαστά ελληνικά και να λένε που είναι τα λεφτά. Τους έλεγα “ρε παιδιά αφήστε με δεν βλέπετε που κοιμάμαι; Ούτε κρεβάτι δεν έχω. Ζω εδώ και κοιμάμαι σε έναν καναπέ». Πριν φύγουν, ο ένας μου έκοψε τον σπάγκο από τα χέρια με έναν αναπτήρα. Όμως τα πόδια μου ήταν δεμένα. Έκανα ώρα να λυθώ. Εκτός από τα χρήματα, φεύγοντας μου πήραν ακόμη και ένα πακέτο τσιγάρα».
Επίθεση με μαχαίρι σε 27χρονο
Ένα μήνα μετά, στις 24 Οκτωβρίου, ένας 27χρονος δικηγόρος φεύγοντας από την εταιρεία όπου εργαζόταν, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας, δέχτηκε επίθεση από τρεις άγνωστους. Ήταν δέκα το βράδυ όταν οι δράστες του επιτέθηκαν με ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισαν στο χέρι, την πλάτη και κοντά στον πνεύμονα. Του είχαν πάρει την τσάντα του και το πορτοφόλι του. Την αστυνομία και το ΕΚΑΒ ειδοποίησαν από κοντινό ξενοδοχείο ενώ ο ίδιος κατάφερε να πάρει τηλέφωνο την μητέρα του και να ψελλίσει «Μάνα με μαχαίρωσαν». Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου χειρουργήθηκε και παρέμεινε για νοσηλεία.
Μεταξύ των 34 νέων περιπτώσεων που εξιχνιάστηκαν είναι και ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Θεμιστοκλέους όπου με την μέθοδο του ριφιφί οι δράστες είχαν αρπάξει κοσμήματα αξίας 300 χιλιάδων ευρώ.
Συνολικά, διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε 34 επιπλέον υποθέσεις, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και αναλυτικά πρόκειται για:
21 διαρρήξεις-κλοπές από οχήματα
7 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες
2 διαρρήξεις-κλοπές από γραφεία
1 κλοπή από κοσμηματοπωλείο (ριφιφί)
1 ληστεία σε γραφείο
1 ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί
1 ληστεία σε βάρος πεζού.

Η συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



https://www.zougla.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια