Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η δίκη της Χρυσής Αυγής και τα… παράλογα των κατηγορουμένων.


Με απαντήσεις και ισχυρισμούς που δοκιμάζουν τη λογική οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προσπαθούν να πείσουν ότι ο άτυχος μουσικός δεν είχε στοχοποιηθεί από την Χρυσή
Αυγή. Ότι το κάλεσμα θανάτου και τα δεκάδες τηλεφωνήματα μεταξύ τους το βράδυ της  18ης  Σεπτεμβρίου του 2013 αφορούσε άλλα ζητήματα που προσπαθούσαν να… λύσουν στις 11.30 τη νύχτα.
Όπως η σύσταση νέου σωματείου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, ο προβληματισμός για  ένα… ΑΦΜ, το ματς Ολυμπιακού-Σεν Ζερμαίν  ή το μοίρασμα φυλλαδίων ενόψει ομιλίας του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου δύο ημέρες μετά.
Ο δε δολοφόνος του,  Γιώργος Ρουπακιάς,  αφού χαρακτήρισε την ανθρωποκτονία  μία «απλή» υπόθεση  παγώνοντας το δικαστήριο με την κυνικότητά του, επιχείρησε να πείσει τους δικαστές  ότι τρόμαξε(!) όταν είδε μπροστά του τον Παύλο Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμη. Και για αυτό έβγαλε το μαχαίρι πάνω στο οποίο… έπεσε , κατά τα λεγόμενά του,  ο άτυχος μουσικός καθώς εκείνος ήθελε μόνο να τον χτυπήσει στο πόδι για εκφοβισμό. Ωστόσο, όπως του είπε   η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη,  το μαχαίρι δεν ήταν «μονόδρομος». Θα μπορούσε να φύγει ή να κλειστεί μέσα στο αυτοκίνητο ή εν τέλει να του καταφέρει  ένα μόνο χτύπημα αν  δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει .
Εκείνος όμως χτύπησε και δεύτερη φορά,  υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι φταίει ο Φύσσας που έσκυψε κι έτσι το μαχαίρι  τον βρήκε στην καρδιά. «Δεν μπορεί να λέτε ότι από τις κινήσεις του σώματος στράφηκε το μαχαίρι. Να απαντάτε στα πλαίσια της λογικής…» του επισήμανε η πρόεδρος  ενώ άλλο μέλος της έδρας  παρατήρησε πως
«Σήμερα μας είπατε ότι φταίει ο Παύλος που έσκυψε και πήγε το μαχαίρι στην καρδιά».  Στον ισχυρισμό του δε ότι δεν γνώριζε από μαχαίρια και πως το επίμαχο το είχε στο αυτοκίνητό του για να… κόβει τις ταινίες από τις κούτες στο ψαράδικο που δούλευε,  η απάντηση των δικαστών ήταν η μελέτη  που εμπεριέχεται στη δικογραφία από την οποία προκύπτει πως  το χτύπημα έγινε από καλό γνωστή και του σημείου και του τρόπου. Εύλογη επ΄ αυτού ήταν  και η επισήμανση του πατέρα του άτυχου μουσικού μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του καθ΄ ομολογία  του δολοφόνου:
«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το κάνει να φανεί σαν απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπε πολλά ψέματα. Να σας πω ένα που είπε; Είπε ότι το μαχαίρωμα ήταν άμυνα. Πήρε μετά όμως τον Γιώργο Πατέλη τηλέφωνο και του είπε «μαχαίρωσα το Φύσσα»
Η ομιλία του αρχηγού που δεν ανακοινώθηκε πουθενά.
Καμία πειστική απάντηση δεν έχει λάβει έως τώρα το δικαστήριο και στις δεκάδες ερωτήσεις του προς τους απολογούμενους  σχετικά με   το περιβόητο μήνυμα που απεστάλλει το βράδυ της δολοφονίας από  τον τότε πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Το μήνυμα   που  καλούσε επιτακτικά όλους στην Τοπική «τώρα».
Οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων ισχυρίστηκαν ότι αφορούσε το μοίρασμα φυλλαδίων εν όψει της ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου δύο 24ώρα μετά. Τα φυλλάδια αυτά τα παρέλαβε , όπως είπε ο Πατέλης, ο Γ. Ρουπακιάς  από κάποιο τυπογραφείο στο Περιστέρι. Ουδείς όμως, ούτε ο ίδιος που το κανόνισε, ούτε αυτός που τα παρέλαβε θυμόταν ποιο ήταν αυτό το τυπογραφείο. Ούτε προσκομίστηκε  κάποια απόδειξη  πληρωμής τους ή έστω ένα από αυτά τα φυλλάδια.
Το βασικότερο  ωστόσο είναι ότι πουθενά, είτε στον έντυπο είτε στον ηλεκτρονικό τύπο, δεν  βρέθηκε έστω ένα μονόστηλο που να προαναγγέλλει την εμφάνιση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής (λες και ήταν κάτι που συνέβαινε κάθε ημέρα) παρά μόνο μία ανάρτηση που «αποκαλύφθηκε»  μόλις τώρα στο δικαστήριο  προερχόμενη από την ιστοσελίδα   της Οργάνωσης.
Κανείς επίσης δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής μια πειστική απάντηση για το πώς μαζεύτηκαν μέλη  της Τοπικής Νίκαιας στην καφετέρια « Κοράλλι» εκείνο το βράδυ, εκεί  όπου ήταν και η παρέα του Π. Φύσσα. Ούτε πως κινητοποιήθηκαν τα άτομα με τις μηχανές που συνάντησε ο Ρουπακιάς γυρνώντας από την τοπική προς το σπίτι του και του είπαν «πάμε να απεγκλωβίσουμε έναν δικό μας…».
Πηγή: Realnews.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια