Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επιλογή νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου


Μια νέα λίστα δικαστικών λειτουργών  θα επιλεγεί η ηγεσία του Αρείου Πάγου μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα διορισμού
που είχε εκδώσει το υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος συντάχθηκε, προφανώς, με τις βολές «αντισυνταγματικότητας» , που αφορούσαν το χρόνο επιλογής της ηγεσίας, ενώ δηλαδή η χώρα είχε μπει σε ρυθμό εκλογών, και δεν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα για την επιλογή των κυριών Καλού και Κοκοτίνη για την ηγεσία του Αρείου Πάγου
Μαζί όμως και τα διατάγματα που αφορούσαν την επιλογή των 3 νέων αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας, για τον ορισμό των οποίων, πέραν του χρόνου επιλογής , υπάρχουν και βολές σχετικά με το γεγονός ότι έγινε βουτιά στην ιεραρχία και μάλιστα γενναία. Συγκεκριμένα η ορισθείσα από το υπουργικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Νίκα ήταν 6η στην ιεραρχία, ο Δημ. Μακρής ήταν 8ος και ο Κων/νος Κουσούλης ήταν 17ος. Εκτιμάται μάλιστα ότι η αποστροφή του πρωθυπουργού «περί σεβασμού» στην ιεραρχία αφορούσε κυρίως αυτές τις επιλογές.
Νέα λίστα προσώπων
Η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες , θα σχηματίσει νέα λίστα προσώπων για όλες τις θέσεις. Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα ακυρωθεί ολόκληρη η διαδικασία προεπιλογής και γίνει εκ νέου με πρόταση του νέου υπουργού  Δικαιοσύνης διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
Η μια περίπτωση θα είναι να ακολουθήσει π.χ το δρόμο  της επετηρίδας, των αρχαιοτέρων δηλαδή στον Άρειο Πάγο. Του αρχαιότερου αντιπροέδρου(είναι η κα Δημ. Αλειφεροπούλου)  και του αρχαιότερου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου( είναι ο κ. Δημ. Δασούλας).
Η δεύτερη είναι να μην ακυρώσει ολόκληρη τη διαδικασία και να επιλέξει αυτούς που πλειοψήφησαν στη διάσκεψη των προέδρων. Δηλαδή η Ειρήνη Καλού για πρόεδρος του Αρείου Πάγου (πήρε 15 ψήφους στη διάσκεψη και ήταν και η τελική επιλογή της νυν κυβέρνησης) και ο Χαρ. Βουρλιώτης για εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (πήρε 15 ψήφους, αλλά προτιμήθηκε από την νυν κυβέρνηση η Δήμητρα Κοκοτίνη που είχε πάρει  8 ψήφους και ήταν τέταρτη στην προεπιλογή).





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια