Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες σε Εγκληματική Οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε ΑΤΜ, σπίτια & είχε ρημάξει τα Ι.Χ. στις παραλίες της Ανατολικής Κορινθίας



Στα χέρια των Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας βρίσκονται 2 άνδρες που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ιδιοκτητών παρκαρισμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων αλλά και των οικιών της
περιοχής.


Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και από συντονισμένη επιχείρηση την Κυριακή 7 Ιουλίου το απόγευμα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω στην Αλμυρή από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης της Κορινθίας 2 δράστες ηλικίας 28 & 25 ετών από την Αθήνα βάζοντας έτσι τέλος στην 15ημερη δράση τους στην περιοχή αλλά και στην πλούσια εγκληματική τους δράση.


Οι δύο δράστες συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να σπάσουν το τζάμι και επιχειρούσαν να παραβιάσουν Ι.Χ. το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο,με πέτρα τυλιγμένη με πετσέτα που δεν τα κατάφεραν όμως αφού η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση.


Όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια οι δύο δράστες με τον ίδιο τρόπο τις τελευταίες ημέρες πάντα με το φως της Ημέρας είχαν ενεργήσει άλλες 17 περιπτώσεις όλες στην Ανατολική Κορινθία (Κακιά Σκάλα, Αγίους Θεοδώρους, Κεχρεές, Ίσθμια, Αλμυρή) αφού είχαν πιο εύκολο τρόπο διαφυγής προς την Αθήνα.


Επίσης οι δύο δράστες όπως αποδείχθηκε απο τη έρευνα ήταν μέλη Εγκληματικής Οργάνωσης που διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, καταστήματα, ΑΤΜ Τραπεζών, κλοπές Χρηματοκιβωτίων, οχημάτων κλπ.


Κατά την σύλληψή τους οι δράστες είχαν στην κατοχή τους τα περισσότερα κλαπέντα τα οποία και κατασχέθηκαν,όπως και το Ι.Χ. που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες.


Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κορίνθου ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους

 σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.


Άλλη μια υπόθεση που φέρνουν εις πέρας με επιτυχία οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορίνθιας μέσα στο Σαββατοκύριακο των Εκλογών. 


Να υπενθυμίσουμε πως οι οδηγίες του πρώτου την τάξη Αστυνομικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας Ταξίαρχου κ. Σπύρου Σκλάβου είναι Η επαγρύπνηση των αστυνομικών της Κορινθίας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για να αισθάνεται ασφαλείς οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Κορινθίας, με κανόνα την μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή παραβατικότητας και εγκληματικότητας.


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων μηνών, όπως έχουμε επανειλημμένα δημοσιεύσει, το τελευταίο τετράμηνο έχουν ελαχιστοποιηθεί ληστείες και έχουν μειωθεί δραστικά σε μεγάλο βαθμό  οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι κλοπές οχημάτων αφού δεν υπάρχει πλέον άβατο στους καταυλισμούς των Εξαμιλίων και του Ζευγολατιού και η Αστυνομία μπορεί να επιχειρεί (να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει). 

πηγή: korinthosnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια