Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς ο καφές μάς βοηθάει να χάσουμε κιλά;



Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι υπάρχουν κρέμες αδυνατίσματος με καφεΐνη.

Τώρα μαθαίνουμε ότι ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, προωθώντας το «καφέ λίπος», το οποίο καίει θερμίδες, προκαλώντας θερμότητα στο σώμα.

Κατόπιν αυτού, δεν αποκλείεται το μυστικό «όπλο» καταπολέμησης της παχυσαρκίας να είναι ο καφές, το πιο δημοφιλές ρόφημα, λένε οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Nottingham.

Η πρωτοποριακή μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports», είναι μία από τις πρώτες, που θα πραγματοποιηθούν σε ανθρώπους, για να βρεθούν συστατικά, που θα μπορούσαν να έχουν άμεση επίδραση στις λειτουργίες του καφέ λίπους, ένα σημαντικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος, που έχει ρόλο – «κλειδί» στο πόσο γρήγορα μπορούμε να κάψουμε θερμίδες ως ενέργεια.

Ο καφέ λιπώδης ιστός (ΒΑΤ), γνωστός και ως καφέ λίπος, είναι ένας από τους δύο τύπους λίπους, που βρίσκονται σε ανθρώπους και σε άλλα θηλαστικά. Η κύρια λειτουργία του είναι να παράγει θερμότητα στο σώμα με την καύση θερμίδων (σε αντίθεση με το λευκό λίπος, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αποθήκευσης περίσσειας θερμίδων). Επομένως, τα άτομα με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) έχουν μεγαλύτερη ποσότητα καφέ λίπους.

Ο καθηγητής και ένας εκ των επικεφαλής ερευνητών Michael Symonds εξήγησε: «Το καφέ λίπος λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα άλλα λίπη στο σώμα σας και παράγει θερμότητα καίγοντας ζάχαρη και λίπος, συχνά ως απόκριση στο κρύο. Η αύξηση της δραστηριότητάς του βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου και τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, από τις επιπλέον θερμίδες που καίγονται, βοηθώντας στην απώλεια βάρους. Η παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα υγείας για την κοινωνία, μαζί με την επίσης αυξανόμενη επιδημία διαβήτη και το καφέ λίπος θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει μέρος της λύσης για την αντιμετώπισή τους».

Το καφέ λίπος βρίσκεται κυρίως στην περιοχή του λαιμού.


Πηγή: healthmag.gr





 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια