Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκτός Βουλής τα τάγματα εφόδου


Οι κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα κάθονται πλέον στο εδώλιο χωρίς τη βουλευτική ιδιότητα, εκτός από τον Ι. Λαγό που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής. Απόλυτη συντριβή για
τη ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου έβγαλαν οι κάλπες και η Χρυσή Αυγή, που ενδύθηκε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος από το 1983 προκειμένου να προστατεύσει μέσω της βουλευτικής ασυλίας την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία και τις εγκληματικές πράξεις που απορρέουν από αυτήν, μένει εκτός Κοινοβουλίου.
Η εκλογική ήττα της οργάνωσης έχει διπλή σημασία: αφενός αποτελεί σημαντική νίκη για τη δημοκρατία και αφετέρου η κοινοβουλευτική ομάδα του 2012, η οποία σύσσωμη κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, θα κάτσει στο εδώλιο χωρίς τη βουλευτική ιδιότητα, εκτός από τον Ι. Λαγό που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.
«Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε, αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας και το λέω ευθέως», έλεγε ο Αρχηγός το 2012, όταν το νεοναζιστικό μόρφωμα κατάφερνε με 6,97% να καταλάβει 21 έδρες.
Μέσα σε λίγους μήνες οι αθλιότητες των χρυσαυγιτών εντός της Ολομέλειας πλήθαιναν, η βίαιη δράση της οργάνωσης αυξανόταν σημαντικά και τα τάγματα εφόδου έβγαιναν τις νύχτες παγανιά, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα της Νίκαιας τον Σεπτέμβριο του 2013.
Παρ’ όλα αυτά, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο Μιχαλολιάκος κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις του (6,99%), αν και ήταν σε εξέλιξη η δίκη της οργάνωσής του. Ομως, είχαν προλάβει να γίνουν μόλις 17 συνεδριάσεις του δικαστηρίου και αυτές χωρίς τηλεοπτική κάλυψη ύστερα από αίτημα των συνηγόρων του χρυσαυγιτών, που έγινε δεκτό.
Τέσσερα χρόνια μετά τίποτα δεν είναι το ίδιο. Τα πειστήρια για την εγκληματική δράση της οργάνωσης που εισφέρθηκαν στο δικαστήριο είναι αδιάσειστα και τα περισσότερα προέρχονται από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών και τα κινητά των ίδιων των κατηγορουμένων, ενώ έχουν αποδειχθεί η οργανωτική δομή και η ευθύνη της ηγεσίας.
Ολοκληρωτικά ηττημένος
Ετσι ο Μιχαλολιάκος, που προσπάθησε με κάθε τρόπο να καθυστερήσει την ακροαματική διαδικασία για να μην κάτσει στο εδώλιο και να απολογηθεί προεκλογικά, το μόνο που κατάφερε είναι να απολογηθεί χωρίς την ιδιότητα του αρχηγού ενός κόμματος-φαντάσματος που στοίχειωσε για επτά χρόνια την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Μία από τις πολλές στημένες, δήθεν θεαματικές, αποχωρήσεις των ναζιστών βουλευτών από το Κοινοβούλιο. Χθες βγήκαν μια και καλή...







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια