Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες τροφές ενισχύουν την κακοσμία του σώματός σας όταν ιδρώνετε;



Ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος και η χαρακτηριστική του δυσοσμία προέρχεται από τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα.

Αυτά τα βακτήρια «τρέφονται» από τον ιδρώτα και οι χημικές διεργασίες που προκύπτουν απελευθερώνουν δύσοσμες πτητικές ενώσεις.

Υπάρχουν, όμως, και μερικές τροφές που συμβάλλουν εξίσου στη δυσοσμία του ιδρώτα και κατ’ επέκταση του σώματός σας.

Καρυκεύματα όπως το κάρυ και το κύμινο, αλλά και φαγητά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορεί να μεταφέρουν την πολύ έντονη μυρωδιά τους στον ιδρώτα μας.

Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ενώ κάνουν καλό στην υγεία μας, μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία όταν το σώμα μας τα διασπά σε ενώσεις του θείου.

Το κόκκινο κρέας συμβάλει και αυτό στην κακοσμία του ιδρώτα. Όταν διασπάται από το σώμα, συχνά αποθηκεύεται το αμινοξύ καρνιτίνη που ευθύνεται για κάποιες όχι και τόσο εύοσμες μυρωδιές.

Οι δίαιτες με χαμηλές ποσότητες υδατανθράκων μπορεί να κάνουν καλό στη σιλουέτα, αλλά κάνουν κακό στη μυρωδιά σας. Σε αυτές τις δίαιτες, το σώμα αντί για θερμίδες καίει λίπος, μία διαδικασία που προκαλεί κακοσμία.

Τα ψάρια μερικές φορές μπορεί να αφήσουν μια ελαφριά μυρωδιά ψαρίλας. Γι’ αυτό ευθύνονται όσα περιέχουν την ουσία χολίνη, όπως ο τόνος και ο σολομός.

Το αλκοόλ και η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσουν την εφίδρωση και μαζί την ένταση της μυρωδιάς του ιδρώτα.

Ευτυχώς η κακοσμία του ιδρώτα λόγω του φαγητού μπορεί να διαρκέσει μέχρι 6 ώρες, οπότε με σωστό προγραμματισμό μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε χωρίς να φοβόσαστε τις συνέπειες.


Πηγή: iatropedia.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια