Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

‘’Πόσο απέχει η Τήνος από τον Πειραιά…;’’

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στο bloko.gr
        Πριν από 25 χρόνια, νέος Υπαστυνόμος τότε, μαζί με 4-5 ακόμα Αστυνομικούς, μας έστελνε κάθε χρόνο η Υπηρεσία με φύλλο πορείας από την Αθήνα στην Τήνο, για τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά τον τριήμερο Πανηγυρικό εορτασμό της Μεγαλόχαρης. (15αύγουστο)

 

      Ανάμεσα στο χαρτομάνι που έπρεπε να συμπληρωθεί, απαιτείτο και η προσκόμιση πρωτότυπης βεβαίωσης από το Λιμεναρχείο Πειραιά για το πόσα ναυτικά μίλια απέχει το νησί, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα «εκτός έδρας».  Όχι μιας, αλλά 6. Έξι άνθρωποι πήγαμε; ε, έξι πρωτότυπες βεβαιώσεις μας γύρευαν.!
 

       Οι δεκαετίες περάσαν, πορευτήκαμε αισίως για 35 χρόνια στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι που σχετικά πρόσφατα η Υπηρεσία -εντελώς αξιοκρατικά δεν μπορώ να πω- μας αποστράτευσε ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία μας».
 

       Ανάμεσα στη πληθώρα των «δικαιολογητικών» για την συνταξιοδότηση που έπρεπε να συγκεντρωθεί, απαιτείτο και η προσκόμιση «Πιστοποιητικού Γέννησης», (!), «Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης», (που να περιλαμβάνει ημερομηνία τέλεσης γάμου, (!) σε ποια ενορία παντρεύτηκα, ποιος ήταν κουμπάρος, αν ο ιερέας άναψε τον πολυέλαιο κλπ), βεβαίωση χιλιομετρικής απόστασης τόπου κατοικίας, (!) Α.Φ.Μ. (!), Α.Μ.Κ.Α. και ένα σωρό άλλα που δεν θυμάμαι.
 

      Απόρησα και σκέφτηκα, τόσα χρόνια που με πλήρωνε το Ελληνικό Κράτος το οποίο υπηρετούσα, δεν γνωρίζει ποιος είμαι; Αν προσκόμιζα πιστοποιητικό ότι λέγομαι «Δον Κιχώτης» θα το αναγνώριζε;
 

      Τι να κάνω όμως, τα μάζεψα.
 

      Βέβαια ακόμα δεν έχουμε δει ευρώ από σύνταξη, αλλά δεν βαριέσαι, κάνει να λαβαίνουμε.
 

     Ευτυχώς που από τότε έχει παταχθεί η γραφειοκρατία και έχουμε και Υπουργεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ή όπως αλλιώς τα λένε.
 

     Απορία: Η Τήνος εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση που ήταν πάντα, ή σουλατσάρει στο Αιγαίο….;;;




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια