Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το πρώτο σημάδι που μπορεί να υποδεικνύει καρκίνο στον πνεύμονα και δεν πρέπει να αγνοήσετε



Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν εμφανίζει καμία ένδειξη στα αρχικά στάδια και τα συμπτώματά του συνήθως αναπτύσσονται καθώς η κατάσταση εξελίσσεται.

Αλλά όταν γίνουν εμφανή, ένα από τα σημάδια μπορεί να βρεθεί στο φλέγμα σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα δείτε αμέσως το γιατρό σας, αν συμβεί αυτό.

Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί συνήθως βήχα που δεν υποχωρεί, αίσθημα ότι δεν μπορείτε να πάρετε καλή ανάσα και απώλεια της όρεξης. Αλλά ένα σημάδι που απαιτεί άμεση προσοχή είναι το αίμα στο φλέγμα σας.

Αυτό συνήθως συμπίπτει με το βήχα, σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK. Μπορεί να βήξετε και να δείτε ότι το φλέγμα σας έχει το χρώμα της σκουριάς ή ότι τα πτύελά σας να έχουν κόκκινα στίγματα. Είναι πιο ασυνήθιστο να βήξετε μεγαλύτερες ποσότητες αίματος. Ωστόσο, επισκεφτείτε το γιατρό σας αν αυτό συμβεί.

Άλλα σημάδια

Άλλες περιπτώσεις που θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας, είναι αν νιώθετε σαν να κόβετε η ανάσα και να έχετε δυσκολία να αναπνεύσετε, ενώ κάνετε τα πράγματα που συνήθως δεν σας προκαλούσαν τέτοιο πρόβλημα.

Το να έχετε ένα βήχα που διαρκεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο, ή αν έχει επίσης αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και αν έχετε αίσθημα κούρασης όλη την ώρα, απώλεια όρεξης ή αν έχετε χάσει βάρος «ανεξήγητα», αν έχετε πόνο στο στήθος ή στον ώμο σας ή αν έχετε διαρκείς πνευμονικές λοιμώξεις, είναι επίσης καταστάσεις που απαιτούν την άμεση επίσκεψη στο γιατρό σας.

Τα λιγότερο συνηθισμένα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα περιλαμβάνουν αλλαγές στην εμφάνιση των δακτύλων σας, όπως το να γίνουν πιο καμπυλωτά, ή αν τα ακροδάχτυλα διογκωθούν, ή αν έχετε υψηλό πυρετό.

Η δυσκολία ή ο πόνος στην κατάποση, ο συριγμός, η τραχιά φωνή και ο επίμονος πόνος στο στήθος ή στους ώμους μπορεί επίσης να είναι ενδεικτικά σημάδια.

Ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα

Ένα άλλο σύμπτωμα που οι άνθρωποι μπορεί να μην αναγνωρίζουν ότι ίσως αποτελεί σημάδι καρκίνου του πνεύμονα είναι το πρήξιμο του προσώπου. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα απόφραξης της άνω κοίλης φλέβας (superior vena cava). Είναι μια μεγάλη φλέβα στο στήθος που μεταφέρει αίμα από το άνω μισό του σώματος στην καρδιά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απόφραξη της άνω κοίλης φλέβας προκαλείται συνήθως από καρκίνο του πνεύμονα κοντά σε αυτήν τη φλέβα. Ο καρκίνος μπορεί να την συμπιέζει σε κάποιο σημείο ή μπορεί να έχει εξαπλωθεί στους κοντινούς λεμφαδένες, προκαλώντας τη διόγκωσή τους. Μπορεί, επίσης, να προκληθεί από ένα θρόμβο αίματος που εμποδίζει τη φλέβα.



Πηγές: express.co.uk, voicenews.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια