Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαφία φυλακών: Στην… ουρά οι δικηγόροι για συμπληρωματικές καταθέσεις


Μαφία των φυλακών: «Πόλεμος»… συμπληρωματικών ένορκων καταθέσεων δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά τις νέες
κλήσεις του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, κ. Ευτύχιου Νικόπουλου.
Η υπόθεση, που έχει καταγράψει τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και αυτές των Αρμπέρ Μπάκο, Τούσα Μπαντιόλ, τον εκβιασμό του Δημήτρη Τσοβόλα, μία προσωρινή διπλή απόδραση, δεκάδες αιματηρές επιθέσεις μέσα και έξω από τις φυλακές και υπογεγραμμένα συμβόλαια θανάτου με «ψήστες (δολοφόνους) και κοτόπουλα (θύματα)», αναδεικνύει έναν κυκεώνα παρασκηνιακών συνεννοήσεων ύποπτων δικηγόρων και έγκλειστων κακοποιών.
Eνα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της εκβιαστικής προσπάθειας απόσπασης πακτωλού χρημάτων, με στόχο τον έγκλειστο για το σκάνδαλο της ENERGA POWER, ήταν η κατάθεση στενού συγγενούς του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Ο άτυχος ποινικολόγος, όπως καταθέτει συγγενής του, το καλοκαίρι του 2017, ενώ ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού με τον πελάτη του, επικοινώνησε με έναν από τους δικηγόρους που κατηγορούνται, προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο οικείου του προσώπου. Ο κατηγορούμενος δικηγόρος, σύμφωνα με την κατάθεση του συγγενούς του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φέρεται να αγνόησε τα συλλυπητήρια και επιτακτικά επαναπροσδιόρισε τις οικονομικές διεκδικήσεις προς τον έγκλειστο της ENERGA POWER. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο 65χρονος δικηγόρος, ο οποίος είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας από τη μαφία των φυλακών, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014, και μία ακόμη συνάδελφός του, ενώ ένας άλλος γνωστός ποινικολόγος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
«Καυτές» ερωτήσεις
Στις 23 Απριλίου 2019 ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχιος Νικόπουλος κάλεσε για συμπληρωματική ένορκη κατάθεση έναν 73χρονο δικηγόρο, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή ο 65χρονος έγκλειστος συνάδελφός του. Ο δικαστικός λειτουργός είχε να κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τον μάρτυρα.
Ερώτηση: Eχει ποτέ λάβει χώρα συζήτηση μεταξύ υμών και του Γεωργίου Αντωνόπουλου για χρηματική αξίωση του τελευταίου από τον Αριστείδη Φλώρο;
Απάντηση: Oχι, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ενθυμούμαι ότι ο Γ.Α. (65χρονος δικηγόρος) μού τηλεφώνησε για να με συναντήσει σε χρόνο που δεν μπορώ επακριβώς να προσδιορίσω, αλλά πάντως μετά την απολογία των κατηγορουμένων ως φυσικών αυτουργών της εις βάρος του απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μου γνωστοποίησε ότι έχουν αναθέσει την υπεράσπισή τους σε μία συνάδελφό μας δικηγόρο, της οποίας δεν ενθυμούμαι το όνομα και ότι εκείνοι ομολόγησαν την πράξη τους και επιφυλάχθηκαν να αποκαλύψουν το πρόσωπο που τους έπεισε να το πράξουν, όταν εκείνοι θα το αποφασίσουν. Μου είπε ότι είναι βέβαιος πως εκείνοι θα αναφερθούν στο όνομα του Αρ. Φ. (έγκλειστος ENERGA POWER), όπως και στο παρελθόν υπεστήριζε και παρά την περί του αντιθέτου δική μου πεποίθηση και επιχειρηματολογία. Μου πρότεινε δε, να υποδείξω στον Αρ. Φ. να τους προσεγγίσει, προσφέροντάς τους κάποια χρήματα, που κατά την άποψή του θα ζητούσαν ώστε να εξασφαλίσει να μην αναφερθούν στο πρόσωπό του. Εγώ θεώρησα ότι αυτό αποτελούσε ένα τέχνασμα για την ενοχοποίηση του Φ., το οποίο ήταν αδιανόητο να συζητηθεί καν από μέρους μου, αφού θα αποτελούσε πράξη ενοχής του. Παραλλήλως δε, στο ίδιο συμπέρασμα με οδηγούσε η σκέψη ότι εκείνος έχοντας αυτή τη βεβαιότητα ενοχής, δεν θα αποδεχόταν τέτοιου είδους σύμβαση. Ως τέτοιο το απέκλεισα και η συζήτηση έπαψε εκεί.
Ερώτηση: Γιατί θεωρείτε ότι απηύθυνε τις σκέψεις του αυτές προς εσάς;
Απάντηση: Για δύο λόγους: πρώτον, γιατί με θεωρούσε υπερασπιστή του Αρ. Φ. και δεύτερον, γιατί με είχε γνωρίσει στο πρόσφατο, συγκριτικώς προς την εποχή εκείνη παρελθόν, εξ αφορμής μιας άλλης δίκης, που διήρκεσε επί πολλούς μήνες και στην οποία παριστάμεθα ως πληρεξούσιοι των πολιτικώς εναγουσών εταιριών. Από τα γεγονότα αυτά άντλησε το θάρρος να με επισκεφθεί και να μου πει όσα παραπάνω εκθέτω.
Ερώτηση: Τη στιχομυθία αυτή εσείς την μεταφέρατε προς κάποιον τρίτο;
Απάντηση: Τη μετέφερα στον ίδιο τον Αρ. Φ. και στον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Τα «παθολογικά αίτια θανάτου» ήταν… στραγγαλισμός
Οι δολοφονικές μηχανορραφίες της μαφίας των φυλακών και κυρίως του Κλοντιάν Λεκοτσάι αναδείχθηκαν σε υπερθετικό βαθμό με τον στραγγαλισμό του 34χρονου Τούσα Μπαντιόλ μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού στις 27 Ιανουαρίου 2019, με σκοπό αυτός να αποδοθεί σε… δηλητηρίαση από τον έγκλειστο του σκανδάλου ENERGA POWER.
Αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο κρατούμενος είχε στραγγαλιστεί. Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών και τοξικολογικών ερευνών κοινοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο. Ο 34χρονος ανήκε στην ομάδα του φερόμενου ως αρχηγού της μαφίας Κλοντιάν Λεκοτσάι και ήταν αυτός που είχε προσφέρει καταφύγιο στο σπίτι του στην Καλλιθέα στους δράστες της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αμέσως μετά τον φόνο.
Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν ξεκάθαρο: «ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ: Από τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής και τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος επήλθε συνεπεία ισχαιμίας μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα. Εκ της μακροσκοπικής εξέτασης αλλά και των εργαστηριακών εξετάσεων που ακολούθησαν, φαίνεται ότι προηγήθηκε στραγγαλισμός».
Σε συνομιλία του Λεκοτσάι με τον 65χρονο έγκλειστο δικηγόρο ήταν εμφανής η προσπάθεια απόδοσης της «δηλητηρίασης» στον κατηγορούμενο του σκανδάλου ENERGA POWER: «Θα σε ξαναπάρω να με μάθεις τι πρέπει να γράψω ή να βρω έναν άνθρωπο που ξέρει από αυτά, για να μου φτιάξει ένα ωραίο χαρτί, γιατί αν γίνεται και αυτό το δηλητήριο είναι το ίδιο με το δηλητήριο που σκοτώθηκε ο τέτοιος, ο Τούσα Μπαντιόλ, τότε εννοούμε ότι είναι ο Φ. πίσω από όλα αυτά. Σ’ το λέω από τώρα δηλωμένο»…






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια