Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Κολύμπι” σε βαθιά νερά για τον νέο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο -Ποιο είναι το μοναδικό του “σωσίβιο”


Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι από σήμερα ο νέος ΥΕΘΑ. Αναλαμβάνει καθήκοντα σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά δεν έχει “σπάσει” μόνο επειδή
η Ελλάδα έχει καταφέρει να μην υπάρξει οποιαδήποτε αφορμή κλιμάκωσης. Η Κύπρος είναι περικυκλωμένη από τουρκικά γεωτρύπανα και ο “διεθνής παράγοντας” απλά παρακολουθεί την τουρκική προκλητικότητα, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τον μέχρι σήμερα ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη που έχει μιλήσει πολλές φορές για την “εθνική μας μοναξιά”.
Ο νέος ΥΕΘΑ δεν πληροί σχεδόν κανένα από τα κριτήρια που θεωρητικά θα περίμενε κάποιος να ΄χει αυτή τη περίοδο ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας δεν έχει ασχοληθεί με τα θέματα της Εθνικής Άμυνας, δεν γνωρίζουμε ποια είναι η επαφή του με το θέμα των ελληνοτουρκικών και σίγουρα θα χρειαστεί σοβαρή και γρήγορη ενημέρωση. Ελπίζουμε ότι θα ΄ναι και αποτελεσματική.
Ο Νίκοε Παναγιωτόπουλος , μπορεί να μην έχει τα “εφόδια” για να “κολυμπήσει” άμεσα στα βαθιά νερά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρει. Η βοήθεια που θα ΄χει από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων θα του είναι πολύτιμη και είναι στο χέρι του να την αξιοποιήσει προσθέτοντας στην εμπειρία τους τις δικές του αποφάσεις που πρέπει να ΄ναι γρήγορες. Αρκεί να ακούει τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων που είναι επαγγελματίες-τεχνοκράτες ,έχουν εικόνα του σήμερα κι όχι του χθες και μπορούν να τον καθοδηγήσουν σε σωστές αποφάσεις. Καλό θα ΄ναι επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ξημερώσει στα ελληνοτουρκικά να επιλέξει αυτή την απλούστατη τακτική για να χειριστεί ότι πιθανόν προκύψει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Δυστυχώς θα πρέπει να κατανοήσει ότι αναλαμβάνει ένα υπουργείο στο οποίο στην παρούσα φάση τα λάθη μάλλον δεν επιτρέπονται.
Προφανώς άπαντες του ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολύ τύχη. Αν και στα θέματα που θα χειριστεί τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη.



https://www.militaire.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια