Ποιες τροφές δεν πρέπει να συνδυάζεις με αβγά;Καθημερινά, συνδυάζουμε, διάφορα τρόφιμα, με αποτέλεσμα, χωρίς να το γνωρίζουμε, να βλάπτουμε τον οργανισμό μας, ακόμη και αν οι τροφές είναι υγιεινές.

Για παράδειγμα, γνωρίζουμε με ποιες τροφές δεν πρέπει να φας ένα αβγό;

Ναι, ακόμη και αυτά τα τρόφιμα που θεωρούνται υγιεινά, αν τα συνδυάσεις με τα «λάθος» τρόφιμα, τότε μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία. Δεν είναι όλα τα τρόφιμα που καταναλώνεις κάθε μέρα «φιλικά» μεταξύ τους.

Με τι δεν πρέπει, λοιπόν, να φας το αβγό;

Για ένα ισορροπημένο γεύμα και μια καλή διατροφή, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποιο φαγητό μπορείς να συνδυάσεις με ποιο για να φτιάξεις το πιο υγιεινό γεύμα. Εδικά, όταν μιλάμε για τα αβγά που η πέψη τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Δες παρακάτω με τι δεν πρέπει να φας το αβγό:

Ψάρι

Πρώτο και καλύτερο στη λίστα. Μη βάζεις στο ίδιο πιάτο αβγά και ψάρια γιατί δεν είναι καλός συνδυασμός. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η αβιδίνη, ένα συστατικό που περιέχεται στα αβγά, μπορεί να εξουδετερώσει τη βιταμίνη Β7 που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα ψάρια.

Ρύζι

Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει ό,τι και με το ψάρι! Προκειμένου να απολαύσεις και να δώσεις στον οργανισμό σου όλα τα θρεπτικά συστατικά από το ρύζι, πρέπει να μη το συνδυάσεις με αβγό!

Πατάτες

Οι πατάτες και το αβγό δεν τα πάνε καλά σε μια σαλάτα. Οι πατάτες περιέχουν μέταλλα που εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου και του ασβεστίου από τα αβγά. Επομένως, το να φτιάξεις ένα πιάτο με βάση αυτά τα δύο συστατικά είναι λάθος! Παράλληλα, αυτά τα δύο φαγητά μαζί μπορεί να διαταράξουν ακόμη και την πέψη.


Γάλα

Μερικά προϊόντα με πρωτεΐνη δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του αβγού με το γάλα που είναι και τα δύο τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη. Το γάλα θα πρέπει να καταναλώνεται χωριστά από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο, έτσι ώστε οι πολύτιμες ουσίες που περιέχει, να μπορούν να απορροφηθούν πλήρως από το σώμα.

Τυρί

Ο οργανισμός είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσει μια ζωική πρωτεΐνη κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδυάζεις τα αβγά με ζαμπόν, κρέας και τυρί. Ένα τέτοιο πλούσιο πρωινό θα «βαρύνει» το στομάχι σου όλη μέρα!

Μερικά φρούτα

Τα μήλα, τα αχλάδια, τα σταφύλια, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα καρπούζια δεν πρέπει να συνδυάζονται αφού έχεις φάει προϊόντα με πρωτεΐνη. Αυτό εξηγείται από τη διαφορά στην ταχύτητα της πέψης των προϊόντων. Τα φρούτα χωνεύονται μόλις 15 λεπτά μετά την κατανάλωση και τα αβγά θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο. Αν συνδυαστούν, σκέψου τι έχει να γίνει στο στομάχι σου!

Βούτυρο, μαγιονέζα

Τα αβγά σε συνδυασμό με τα λίπη είναι ένας νόστιμος συνδυασμός. Αλλά τα λίπη επιβραδύνουν την πέψη. Είναι καλύτερα να καταναλώνεις βούτυρο, κρέμα γάλακτος και μαγιονέζα με αβγά όσο το δυνατόν πιο σπάνια. Κι αν θέλεις να το κάνεις, τότε καλό θα ήταν να βάζεις και μερικά λαχανικά!


Πηγή: ipop.gr