Δίκη Χρυσής Αυγής: Λάθος κλήση, αψυχολόγητο τηλεφώνημα και κενά μνήμης επικαλέστηκε κατηγορούμενος


Για λάθος κλήση στον Ρουπακιά και αψυχολόγητο τηλεφώνημα στον Λαγό έκανε λόγο ο ο κατηγορούμενος Γ. Σταμπέλος για τα τηλεφωνήματα που έκανε το βράδυ της δολοφονίας του
Παύλου Φύσσα .
Όπως ανέφερε επιστρέφοντας σπίτι του, εκείνο το βράδυ στο Μοσχάτο θέλησε να ενημερώσει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γ. Πατέλη ότι παρέλαβε τα φυλλάδια. Ωστόσο όπως ισχυρίστηκε αντί να πάρει τηλέφωνο τον Γ. Πατέλη, επικοινώνησε -κατά λάθος- με τον καθ´ομολογίαν δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά.
«Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να παρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα το Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα».
Πρόεδρος: Τι είπατε;
Κατηγορούμενος: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου…». Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιωάννη Λαγό.
Πρόεδρος: Γιατί;
Κατηγορούμενος: Να τον ενημερώσω…
Πρόεδρος: Τηλεφωνείτε έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζί του και τον καλείτε μεσάνυχτα…
Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στο Λαγό για να ενημερώσω.
Πρόεδρος: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθείτε. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος. Το μυαλό σας κινείται όπως κινείται και πήρατε το Λαγό.
Κατηγορούμενος: Ήμουν σε σοκ.
Πρόεδρος: Γιατί συνδέσατε το μαχαίρωμα με το κόμμα;
Κατηγορούμενος: Απλή ενημέρωση ήθελα να κάνω.
Πρόεδρος: Δεν σας είπε ποιος είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα;
Κατηγορούμενος: Εδώ έχω κενό μνήμης…
Πρόεδρος: Δεν έπρεπε να πάει το μυαλό σας να ενημερώσετε τη γυναίκα του, κάποιον δικό του;
Κατηγορούμενος: Να πάω να βοηθήσω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου είναι φίλος;
Πρόεδρος: Γιατί ο Λαγός τι σας ήταν;
Κατηγορούμενος: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα. Δεν θυμάμαι τίποτα. Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.
Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον Πατέλη αλλά το Λαγό;
Κατηγορούμενος: Αυτό σας λέω. Εντελώς αψυχολόγητα….
Ο κατηγορούμενος απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση στη «λάθος» και «αψυχολόγητη» κίνηση να τηλεφωνήσει στον Γιάννη Λαγό και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βρισκόταν ατο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.