Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Από τη φύλαξη υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στο δρόμο ξανά οι αστυνομικοί


Εύλογες απορίες γεννά η διαχείριση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα. Μετά την πρόσφατη απόφαση του υπ. Δημόσιας Τάξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, να επαναφέρει στις οργανικές τους θέσεις ή να μετακινήσει στην Αμεση Δράση εκατοντάδες αστυνομικούς, αποκαλύφθηκε ότι οι συγκεκριμένοι είτε υπηρετούσαν σε επιτελικά γραφεία είτε είχαν «εξαφανιστεί» σε διευθύνσεις τουλάχιστον άσχετες με την πρότερη εμπειρία τους. 

Περίπου 700 αστυνομικοί αναμένεται ότι θα μετατεθούν σε υπηρεσίες αιχμής την επόμενη εβδομάδα, ενώ ήδη έχουν λάβει φύλλα πορείας εκατοντάδες αποσπασμένοι στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, στη Διεύθυνση Πληροφορικής, στην Οικονομική Αστυνομία, στην μπάντα της ΕΛ.ΑΣ. ή στο Τμήμα Συνεργείου Κτιρίων και στη Θρησκευτική Υπηρεσία. Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» παρουσιάζουν σήμερα, ενδεικτικά, περιπτώσεις χαμηλόβαθμων και νέων, κυρίως, αστυνομικών και ειδικών φρουρών οι οποίοι κρίθηκε ότι δεν είχαν ιδιαίτερο αντικείμενο απασχόλησης την προηγούμενη περίοδο. 

Για παράδειγμα, στο γραφείο της πρώην υφυπουργού Δημ. Τάξης, Κατερίνας Παπακώστα, είχαν αποσπαστεί επιπλέον 15 άτομα, πέραν της προσωπικής της φρουράς και των αστυνομικών που πλαισίωναν την εν λόγω διοικητική μονάδα. Αλλος προερχόταν από την Κρατική Ασφάλεια, οι περισσότεροι από νευραλγικά τμήματα, την Αμεση Δράση και τη ΔΙ.ΑΣ. και μία από το «Ιδρυμα Εξοχές», με τις παιδικές κατασκηνώσεις, τους τραπεζικούς λογαριασμούς αλληλεγγύης κ.λπ.

Οκτώ ακόμα, με οργανικές θέσεις επίσης στην Αμεση Δράση και τη ΔΙ.ΑΣ., είχαν διατεθεί στη Διεύθυνση Εσωτερικών Λειτουργιών και άλλοι 9 στο Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού, ο οποίος πρόσφατα αποπέμφθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας, και λόγω της συμμετοχής του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ενας αστυφύλακας συνεπώνυμος πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Οικονομικού στην Αθήνα, είχε διατεθεί σε αστυνομικό τμήμα πόλης της Ηπείρου, από όπου, προφανώς, κατάγεται. Επίσης, τέσσερις από τμήματα αιχμής, όπως του Κολωνού, της Κυψέλης, των Αχαρνών και της Καλλιθέας, ήταν αποσπασμένοι στην Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Ολοι τους επέστρεψαν στα αρχικά τους πόστα ή μετακινήθηκαν στο «100». 

Σύμφωνα με το αστυνομικό σήμα, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αποχωρούν συνολικά 63 αστυνομικοί και συνολικώς 92 αποσπώνται και μετακινούνται στην Αμεση Δράση, προερχόμενοι ακόμα και από μονάδες όπως οι Διευθύνσεις Προσωπικού, Ανάλυσης Πληροφοριών, Χρηματοοικονομικού, Επικοινωνίας, Εσωτερικών Λειτουργιών και Οικονομικού. Πρώτιστο μέλημα, όπως αναφέρει ο υπουργός, είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. 

Οσο για τη ΔΙ.ΑΣ., η συγκεκριμένη ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης είχε ξεκινήσει με 2.100 αστυνομικούς, κατέληξε στους 1.000 και λίγο πριν από τις εκλογές οι διαθέσιμοι ήταν 700-800 αστυνομικοί. Πρόθεση του κ. Χρυσοχοΐδη είναι να μειωθεί στους τέσσερις ο αριθμός των φρουρών των υπουργών, στους δύο των υφυπουργών και ένας αστυνομικός να διατίθεται για κάθε βουλευτή. «Μαχαίρι» μπαίνει και στις ευνοϊκές υπηρεσίες φύλαξης επισήμων, καθώς 400 αστυνομικοί μετακινούνται από τη Διεύθυνση Επισήμων, ενώ με σχετική διαταγή κατά 20% μειώνονται οι θέσεις των ενστόλων που υπηρετούν στα επιτελεία. 

Ακόμα, στην Αθήνα επιστρέφουν αποσπασμένοι σε αστυνομικές διευθύνσεις της Αχαΐας, της Θεσσαλίας και νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Τελικός στόχος είναι να πραγματοποιηθούν έκτακτες κρίσεις άμεσα, ώστε οι νέοι επιτελείς να «τρέξουν» μέσα στο καλοκαίρι το πρόγραμμα του ουσιαστικού περιορισμού της εγκληματικότητας και της εκτεταμένης ανομίας που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια