Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάλεσμα κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου την Τρίτη


Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους την επικείμενη κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση και
ζητούν από από φοιτητές και καθηγητές να «υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και την λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων».
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές, με σκοπό την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους,  θα αγωνιστούν με κάθε μέσο «για πανεπιστημιακά ιδρύματα ζωντανά και ανοιχτά στην κοινωνία που θα αποτελούν χώρους έρευνας, γνώσης και αγώνων για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού».
Δείτε ολόκληρο το κάλεσμα για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου
«Δεν χάνει λεπτό η Νέα Δημοκρατία και πανηγυρίζει τη νίκη της με ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει, όπως ακριβώς το είχε προγραμματίσει προεκλογικά. Η βιασύνη είναι επίδειξη προθέσεων αλλά και ισχύος, συμβολική αλλά και ουσιαστική. Η κατάργηση του ασύλου θα είναι για τη Νέα Δημοκρατία ιδεολογική νίκη, μία απόδειξη της πυγμής της νέας κυβέρνησης και κυρίως ένα πλήγμα στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Κι αυτή η επίθεση στο φοιτητικό κίνημα είναι αναγκαία για να προχωρήσουν όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδια της υπουργού Παιδείας για διαγραφές φοιτητών, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και περιορισμός των εισακτέων.
Ως ερευνητές και ερευνήτριες θα αγωνιστούμε ενάντια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και την λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων. Πάνω απ’ όλα θα αγωνιστούμε για πανεπιστημιακά ιδρύματα ζωντανά και ανοιχτά στην κοινωνία που θα αποτελούν χώρους έρευνας, γνώσης και αγώνων για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν οργανώσει  πορεία την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό, έχει παρθεί μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών στήριξης (του ασύλου και της πορείας), από μεταπτυχιακούς/ες, υποψηφίους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές/ριες.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια