Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Σερρών: Να σταματήσει η διάθεση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και του ΤΤ Σερρών στο ΑΤ Ηράκλειας


Ανακοίνωση τής Ένωσης Σερρών: Με δύο αλληλένδετες διαταγές της Δ.Α. Σερρών, Απρίλιο και Νοέμβριο 2018, αποφασίστηκε δύο συνάδελφοι μας από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να διατίθενται
καθημερινά σε πρωινή και βραδινή βάρδια εποχούμενης περιπολίας με συμβατικό όχημα στην περιοχή εδαφικής αρμοδιότητας του Α.Τ. Ηράκλειας καθώς επίσης ένας συνάδελφος του Τ.Τ. Σερρών να ενισχύει σε μια βάρδια ημερησίως την προαναφερόμενη υπηρεσία ως πλήρωμα εποχούμενης περιπολίας στα πλαίσια ορθής λειτουργίας του σχεδίου αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.
    Η φιλοσοφία και έμπνευση ίδρυσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το Μάρτιο 2010 προέβλεπε το αποκλειστικό σκοπό λειτουργίας της: τη δίκυκλη Αστυνόμευση για την ταχύτερη ανταπόκριση και μετάβαση σε συμβάντα και γεγονότα και την ευελιξία κίνησης εντός των πόλεων και των αστικών περιοχών. Άλλωστε, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. δημιουργήθηκε και στελεχώθηκε για την εκτέλεση περιπολιών αποκλειστικά στις πόλεις όπου η κίνηση των περιπολικών οχημάτων καθίσταται δυσχερής σε στιγμές κυκλοφοριακού φόρτου. Με τη διάθεση μελών της δύναμης της από την πόλη των Σερρών στην περιοχή της Ηράκλειας και μάλιστα σε συμβατικό όχημα, προκαλείται αποδυνάμωση στο τομέα αστυνόμευσης του αστικού ιστού και ουδόλως ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της περιοχής του Δήμου Ηράκλειας.
      Επιπροσθέτως, έχουμε αναφέρει πολλάκις κατά το παρελθόν ότι κατά την χρονική περίοδο του θέρους και των καλοκαιρινών διακοπών (Μάιος-Σεπτέμβριος), υπάρχει αυξημένη κίνηση οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο εδαφικής αρμοδιότητας της Δ.Α. Σερρών, λόγω εισόδου στη Χώρα χιλιάδων τουριστών από βαλκανικές χώρες και χώρες της βόρειας Ευρώπης, καθώς το συνοριακό σημείο Προμαχώνα αποτελεί την κυριότερη πύλη εισόδου στη Χώρα μας, αφού εκεί καταλήγει ένας εκ των δύο καθέτων οδικών αξόνων που συνδέουν τη Βόρεια με τη Νότια Ευρώπη. Επιπλέον, η κίνηση όλων των τουριστών-επισκεπτών γίνονται προς πολλές κατευθύνσεις και οδικούς άξονες του Νομού Σερρών (Προμαχώνας-Σέρρες-Καβάλα, Προμαχώνας-Θεσσαλονίκη-Κατερίνη & Χαλκιδική, Προμαχώνας-Σέρρες-Αμφίπολη-Ασπροβάλτα), γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη δύναμη και εμφανή παρουσία του Τ.Τ. Σερρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Δ.Α. Σερρών.
     Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, αιτούμαστε την απεμπλοκή του αστυνομικού προσωπικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Α.Τ. Σερρών και του Τ.Τ. Σερρών από την ενίσχυση του Α.Τ. Ηράκλειας αλλά συγχρόνως την ικανή, απαραίτητη και αναγκαία ενίσχυση του στο προσεχές συμβούλιο τακτικών μεταθέσεων της Δ.Α. Σερρών ούτως ώστε να μην καθίσταται αναγκαία η ενίσχυση του με διάθεση προσωπικού άλλων υπηρεσιών, καθώς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για περιοχή με καθημερινά συμβάντα και βαρύνουσα εγκληματικότητα και η συμβολή των συναδέλφων του Α.Τ. Ηράκλειας αποδεικνύεται καθοριστική στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γενική Γραμματέας


ΖΑΓΟΡΑ  Ελπίδα


 
Ο Πρόεδρος


Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ


 
 

            








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια