Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προφυλακίσθηκε 55χρονος για 112 χασισόδεντρα στη Νέδουσα




«Τρέχουν και δε φτάνουν» τη φετινή περίοδο οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Κι ενώ το καλοκαίρι δεν έχει «μισιάσει», έχουν ήδη σημειώσει σημαντικές επιτυχίες
στην ανακάλυψη και καταστροφή χασισοφυτειών. Την Τρίτη, λοιπόν, εκρίζωσαν άλλη μια φυτεία με 112 δενδρύλλια στην περιοχή της Νέδουσας στον Ταΰγετο και συνέλαβαν έναν 55χρονο αγρότη ως καλλιεργητή.
Στο μεταξύ, χθες οδηγήθηκε και απολογήθηκε στον ανακριτή ο 61χρονος που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα να καλλιεργεί στο φαράγγι του Ριντόμου 263 δενδρύλλια κάνναβης και να κατέχει πάνω από ένα κιλό χασίς. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίσθηκε.

Στη Νέδουσα
Η χασισοφυτεία των 112 δενδρυλλίων είχε εντοπισθεί από τις πτήσεις που έκανε το ελικόπτερο της Αστυνομίας τον προηγούμενο μήνα στη Μεσσηνία, με τις υποδείξεις αξιωματικών της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, είχε γίνει αντιληπτό από τον καλλιεργητή και μάλλον είχε εγκαταλείψει ή αραιώσει τη φροντίδα της, καθώς όταν χθες πήγαν στο σημείο βρήκαν τα δενδρύλλια να έχουν έντονα σημάδια ξήρανσης.
Από το ελικόπτερο η φυτεία εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή βορειοανατολικά του χωριού Νέδουσα. Την Τρίτη το πρωί οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν την περιοχή και από το έδαφος πλέον προσέγγισαν τη φυτεία, η οποία βρισκόταν σε πυκνοφυτεμένο σημείο του Ταϋγέτου.

Από το κτήμα του
Στην περιοχή υπήρχε περιφραγμένο κτήμα με καλλιέργειες πατάτας, φασολιών και άλλων κηπευτικών και στο κάτω μέρος είχε κοπεί το σύρμα της περίφραξης, δημιουργώντας μια αυτοσχέδια πόρτα. Αμέσως μετά ξεκινούσε ένα μονοπάτι. Το μονοπάτι αυτό κατέληγε στη χασισοφυτεία, η οποία εκτεινόταν σε 40 τ.μ. και η έκταση είχε διαμορφωθεί και εκχερσωθεί κατάλληλα.
Καλλιεργούταν συνολικά 112 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρου περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.
Η φυτεία είχε περιφραχθεί με σύρμα, κλαριά και πέτρες, ενώ ποτιζόταν με φυσική ροή από πλαστικούς σωλήνες που είχαν συνδεθεί σε φυσική πηγή που βρισκόταν 15 μέτρα μακριά από τη φυτεία.
Οι αστυνομικοί, εκτός από το γεγονός ότι στη φυτεία μπορούσε να φτάσει κάποιος από το περιφραγμένο κτήμα του 55χρονου, βρήκαν να έχει χρησιμοποιήσει ίδιο πλαστικό σπάγκο στα δενδρύλλια με αυτά που χρησιμοποιούσε στις καλλιέργειες των λαχανικών του.
Αμέσως μετά εντοπίσθηκε στην περιοχή και συνελήφθη ο 55χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ο 55χρονος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Ο 55χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Της Βίκυς Βετουλάκη


πηγή:tharrosnews.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια