Στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρεται ο 27χρονος δολοφόνος του Χρήστου Λαζαρίδη


Στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών του Κορυδαλλού μεταφέρεται από τις δικαστικές φυλακές της Κω, ο 27χρονος δράστης της δολοφονίας του 68χρονου Χρήστου Λαζαρίδη, ιδιοκτήτη μπαρ
στα Πηγάδια της Καρπάθου.
Το αίτημα του συνηγόρου του για νοσηλεία του στο ψυχιατρείο της Λέρου θα κριθεί στο επόμενο διάστημα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, μετά την διαβίβαση αρμοδίως στην Εισαγγελία σχετικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στην οποία υποβλήθηκε.
Η έκθεση συμπερασματικά καταλήγει στην ανάγκη νοσηλείας του σε ψυχιατρικό τμήμα των Φυλακών, πέραν της λήψης αντιψυχωτικής αγωγής.
Θυμίζουμε ότι απολογούμενος είχε δηλώσει ότι το μοιραίο βράδυ της 7ης Ιουλίου πρέπει να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, χωρίς όμως να θυμάται τι ακριβώς είχε πάρει.
Οι ουσίες αυτές του δημιούργησαν μεγάλη αναταραχή, σε βαθμό που ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτε απ’ όλα όσα έχει κάνει και του διηγούνται οι υπόλοιποι.
Αρνήθηκε ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία από πρόθεση και με δόλο. Επικαλέστηκε την κατάθεση της συζύγου του θύματος η οποία δήλωσε ότι ο 27χρονος είναι χρήστης ουσιών και ότι είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα.
Η σύζυγος του 68χρονου δήλωσε επίσης ότι το απόγευμα πριν τη δολοφονία, είδε τον δράστη να περνά μπροστά από το μαγαζί τους με απλανές βλέμμα και ότι φαινόταν πως δεν ήταν καλά. Δήλωσε δε άγνοια για τυχόν διαφορές του 27χρονου με τον 68χρονο.
Ο δράστης αρνήθηκε όσα υποστήριξε η μητέρα του στην κατάθεσή της στην Αστυνομία, ότι δηλαδή είχε διαφορές με τον 68χρονο, επειδή δεν του επέτρεπε να συνάψει σχέσεις με τις κοπέλες που απασχολούσε στο μπαρ, πράγμα το οποίο όπως είπε, δεν ισχύει.
Τόνισε ότι τακτικά βρισκόταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου και ότι από την εισαγωγή του στο Γαλήνειο Μέλαθλο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 έπαιρνε ηρεμιστικά χάπια που του χορηγούνταν.
Μάλιστα, επικαλέστηκε βεβαίωση σύμφωνα με την οποία κατά την εισαγωγή του στο Γαλήνειο Μέλαθλο, του απαγορεύτηκε να κρατά μαχαίρι, ψαλίδι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 27χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ με μαχαίρι τον 68χρονο συντοπίτη του, έξω από το μπαρ Mπιστρό, ιδιοκτησίας του, μετά την αποτρόπαια πράξη του, επιχείρησε να διαφύγει τη σύλληψη και κολύμπησε μέχρι μια κοντινή βραχονησίδα!
Συγκεκριμένα, με εννέα απανωτές μαχαιριές έσφαξε τον 68χρονο ιδιοκτήτη του μπαρ στην Κάρπαθο.
Το άγριο έγκλημα, που έχει αφήσει εμβρόντητους τους κατοίκους του νησιού, έγινε, όταν ο 27χρονος δράστης μπήκε στο νυχτερινό μαγαζί του θύματος.

Ο 68χρονος δεν ήταν εκεί και λίγη ώρα αργότερα ο 27χρονος επέστρεψε για να τον δολοφονήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε προηγηθεί κάποιο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε… θύτη και θύμα, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για μια εντελώς ξαφνική και αναιτιολόγητη επίθεση που τους αιφνιδίασε.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν ειδικότερα το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2019 έξω από ξενοδοχείο στα Πηγάδια Καρπάθου και κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι.
Τον ακολούθησαν προκειμένου να τον συλλάβουν όμως μόλις τους αντιλήφθηκε έτρεξε, έπεσε στη θάλασσα και ξεκίνησε να κολυμπά ως τη βραχονησίδα!
Εκεί παρέμεινε κρυμμένος, ώσπου έφτασαν με πλωτό σκάφος οι άνδρες του Λιμενικού μαζί με τους αστυνομικούς και του πέρασαν χειροπέδες. Πηγή:www.dimokratiki.gr