Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θύμα Αλβανικής βεντέτας ο 25χρονος Κούρδος στο Περιστέρι; – Τι ερευνά η Ασφάλεια


Την εμπλοκή του σε μία άλλη, πρόσφατη ανθρωποκτονία, και το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα της «Τζακμάρια», της Αλβανικής βεντέτας που ακολουθεί έναν φόνο, εξετάζουν οι αξιωματικοί της
Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας του 25χρονου Κούρδου, σε καφετέρια στο Περιστέρι.
Η πληροφορία αυτή έφτασε στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών μέσα από τα δίκτυα πληροφοριών που έχουν  τα στελέχη της στον κόσμο των παρανόμων, και εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, αφού τα δεδομένα από την δολοφονία του 25χρονου ταιριάζουν ακριβώς με ένα έγκλημα που έχει σαν κίνητρο την προσωπική εκδίκηση: ο δολοφόνος του Κούρδου, αφού τον πυροβόλησε τρείς φορές, τον χτύπησε με μανία στο κεφάλι δεκαπέντε(!) φορές με την λαβή του πιστολιού, πριν εξαφανιστεί…
Αυτή η πληροφορία, που έφτασε στην Ασφάλεια Αττικής, ανέφερε ότι ο 25χρονος Τούρκος, Κουρδικής καταγωγής, συνδέεται άμεσα ή έμμεσα, με την δολοφονία ενός 33χρονου Αλβανού, στις 14 Ιουλίου στο Χαϊδάρι. Είχε βρεθεί μέσα σε μια λίμνη αίματος από περαστικό, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σε αλσύλλιο στην οδό Αγίας Μαύρας 8. Μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τρία τραύματα από σφαίρες, στο πόδι και την πλάτη, όμως δεν κατόρθωσαν να τον σώσουν και λίγη ώρα μετά την διακομιδή του κατέληξε. Δίπλα του είχε βρεθεί ένας σάκος μέσα στον οποίο υπήρχε και το διαβατήριο του, από το οποίο ταυτοποιήθηκε, και προέκυψε ότι στην Ελλάδα δεν είχε απασχολήσει ποτέ στις αστυνομικές αρχές. Όμως υπήρχε σε βάρος του δελτίο αναζητήσεων από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, για υπόθεση ναρκωτικών, και μάλιστα με άλλα στοιχεία ταυτότητας.
Οι αστυνομικοί τότε είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του ήταν «συμπτωματική», από έναν άνθρωπο που τον πυροβόλησε από πίσω, και μάλιστα σε κατάσταση σύγχυσης, αφού υπήρχαν τραύματα και στο πόδι και στην πλάτη.
Η πληροφορία που συνδέει τον 25χρονο Κούρδο με αυτή την υπόθεση, αναφέρει ότι μετά τον θάνατο του 33χρονου Αλβανού στο Χαϊδάρι, μέλη της οικογένειας του από την Αλβανία, έμαθαν ποιοι εμπλέκονται στην δολοφονία του και ακολουθώντας τις επιταγές της «Τζακμάρια», του άγραφου νόμου του Αλβανικού «Κανούν» για την εκδίκηση του βίαιου θανάτου, ήλθαν στην Ελλάδα, εντόπισαν τον 25χρονο Κούρδο και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ μέσα στην καφετέρια στο Περιστέρι. Αυτό το σενάριο δικαιολογεί απόλυτα και το μένος που είχε ο δολοφόνος για το θύμα του, κάτι που καταγράφηκε με τον πλέον ανατριχιαστικό τρόπο και στο κύκλωμα βιντεοσκόπησης του καταστήματος.
Αδιευκρίνιστο ρόλο έχει ακόμη, για τους αστυνομικούς, ο άνδρας που έπινε καφέ μαζί με τον 25χρονο, μέχρι και μερικά δευτερόλεπτα πριν την δολοφονία του. Σε πρώτη φάση προσπαθούν να αποκαλύψουν το ποιος είναι, και στην συνέχεια να ανακαλύψουν αν έχει εξαφανιστεί από φόβο, ή είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στην δολοφονική ενέδρα τον Κούρδο.

Θάνος Σωτήρης






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια