Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την Άνοιξη του 2020 η απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής


Με την ολοκλήρωση χθες Παρασκευή των απολογιών των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έριξε «αυλαία» για το καλοκαίρι η δίκη της Χρυσής Αυγής. Στους περίπου δύο
μήνες που κράτησαν αυτές αναβίωσαν τα όσα εκτυλίχθηκαν τη μοιραία για τον 24χρονο μουσικό νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου. Όχι όμως από τα όσα είπαν οι κατηγορούμενοι αλλά μέσα από τις ερωτήσεις της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη η οποία  όπως προβλέπεται σηκώνει το βάρος  της εξέτασής τους. Γιατί όλοι- πλην του Γ.Ρουπακιά που έχει ομολογήσει –υποστήριξαν  πως δεν  γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα….
Οι απαντήσεις  τους ωστόσο και οι ισχυρισμοί  που προέβαλλαν  στις πλείστες των περιπτώσεων δοκίμασαν όχι μόνο τα νεύρα του ακροατηρίου αλλά και της έδρας, όπως έγινε την Παρασκευή με τον τελευταίο απολογούμενο για τη δολοφονία Φύσσα. Ο Αριστοτέλης  Χρυσαφίτης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι τις κρίσιμες ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου βρισκόταν σε γιορτή στο σπίτι της θείας του.
Όσον αφορά στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις με συγκατηγορούμενούς του τις απέδωσε και αυτός είτε για το ματς Ολυμπιακός-Σαιν Ζερμαίν είτε για προσωπικά θέματα. Μάλιστα ο ισχυρισμός  του ότι μίλησε με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη (που φέρεται να έκανε εκείνο το βράδυ το «κάλεσμα θανάτου» των χρυσαυγιτών) για το από πού θα πάρει τρόφιμα προκάλεσε την έντονη απορία της κ.Λεπενιώτη. Κι όταν ο ίδιος ο Πατέλης έχει παραδεχτεί ότι είχε  πληροφορηθεί  ήδη τη σύλληψη του Ρουπακιά.
«Έχουμε ακούσει ότι κάποια στιγμή ο Πατέλης δεν σήκωνε το τηλέφωνο, ότι έβγαινε η γυναίκα του και τον απέτρεπε να μιλήσει. Μου κάνει εντύπωση να κάθεται ο Πατέλης να συζητάει με εσάς για τα τρόφιμα. Νομίζω ότι είναι μείζον. Έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και κάθεται και συζητάει με εσάς από πού θα πάρετε τα τρόφιμα;», παρατήρησε η πρόεδρος. Ωστόσο ο κατηγορούμενος επέμεινε ενώ όπως είπε δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε ο Γ. Ρουπακιάς να διαπράξει έγκλημα. «Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν το περίμενα»…
Συνέχεια τον Σεπτέμβρη
Στις 9 Σεπτεμβρίου που έχει προσδιοριστεί από το δικαστήριο η συνέχιση της διαδικασίας, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν καταρχάς οι εμπλεκόμενοι στην δολοφονική επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα και στη συνέχεια οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι  για τις 30 και πλέον εγκληματικές ενέργειες που αποδίδονται στην οργάνωση.
Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης η διαδικασία πλέον «τρέχει»  ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου δεν αναμένεται νωρίτερα από την Άνοιξη του 2020. Πέντε δηλαδή χρόνια μετά την έναρξή της. Κι αυτό γιατί όπως εξηγούσαν, οι κατηγορούμενοι που υπολείπονται ακόμη να απολογηθούν είναι πολλοί, όταν τελειώσουν θα  κάνει την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας, θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των 150 και πλέον δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και κατόπιν θα εκδώσουν οι δικαστές την ετυμηγορία τους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια