Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

2011: Τo ανεξιχνίαστο θρίλερ της Σαλαμίνας


Ο παραθαλάσσιος χωματόδρομος που οδηγεί στο μοναστήρι της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα είναι πολυσύχναστος, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμανάκι που συνδέει με
φέρι μπωτ το νησί με το Μεγάλο Πεύκο. Ωστόσο κανείς δεν αντελήφθη το θρίλερ που παίχτηκε εκείνη τη νύχτα, με θύματα τον 27χρονο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργο Μπάκα και την 22χρονη φίλη του Νατάσα Απέργη.
Κανείς δεν είδε τον άνθρωπο που τους πυροβόλησε με καραμπίνα, αφήνοντάς νεκρό τον άτυχο κελευστή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα της νεαρής κοπέλας. Τα μοναδικά ίχνη της ήταν ένα σκουλαρίκι και μια ξεραμένη κηλίδα αίματος σε μικρή απόσταση από το σημείο του φονικού, ενώ η τσάντα και τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν στο κάθισμα του συνοδηγού. Οι αστυνομικοί μίλησαν για τυχαίο γεγονός και παρά τις έρευνες δεν κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο…
Εκείνο το Σαββατόβραδο ο νεαρός υπαξιωματικός και η 22χρονη φίλη του, που ήταν μητέρα ενός παιδιού δύο ετών, πήγαν με το αυτοκίνητό του, μια σκουρόχρωμη “Mercedes”, κοντά στο μοναστήρι της Φανερωμένης για να απολαύσουν το καλοκαιρινό φεγγάρι. Όμως δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους. Όταν ο πατέρας του Γιώργου Μπάκα επικοινώνησε νωρίς το πρωί της 24ης Ιουλίου 2011 με την Αστυνομία, του είπαν ότι είχαν βρει ένα αυτοκίνητο που ταίριαζε με το δικό του. Πήγε στη Φανερωμένη και αντίκρισε το γιο του νεκρό, μέσα σε λίμνη αίματος, πεσμένο στο πίσω κάθισμα, που είχε γεμίσει γυαλιά από το σπασμένο τζάμι του συνοδηγού.
Το κλειδί ήταν πάνω στη μίζα, γυρισμένο στην αναμονή. Την ίδια ώρα οι γονείς της Νατάσας Απέργη την αναζητούσαν στο δάσος της Φανερωμένης και σε κάποια εγκαταλελειμμένα σπίτια της περιοχής, χωρίς αποτέλεσμα. Ανάμεσα στους θάμνους βρέθηκε το σκουλαρίκι της, λίγο πιο μακριά μια κηλίδα αίματος που είχε ξεραθεί και δίπλα στο νεκρό υπαξιωματικό το κάτω μέρος από το μαγιό της. Οι έρευνες για να εντοπιστεί, έστω και νεκρή, δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους των δύο νέων, από κατοίκους της Σαλαμίνας και κατασκηνωτές του δάσους, σε μια προσπάθεια να φωτίσουν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας, που όμοιά της δεν είχε ξαναγίνει στο νησί. Ερεύνησαν σχέσεις και τυχόν προσωπικές διαφορές, καθώς η εκδοχή της ληστείας απομακρυνόταν, αλλά δεν προέκυψε ότι κάποιοι είχαν λόγους να βγάλουν το ζευγάρι από τη μέση.
Όλοι περιέγραφαν τον Γιώργο Μπάκα ως έναν ήρεμο άνθρωπο, χωρίς μπλεξίματα, που συμπλήρωνε τα έσοδά του δουλεύοντας ως τσεκαδόρος σε ένα κλαμπ στο Αιάντειο. Τον είχαν δει για τελευταία φορά νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε μια καφετέρια, ενώ την επόμενη ημέρα είχε υπηρεσία στο Ναύσταθμο. Μάλιστα είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του να του ετοιμάσει τη στολή. Με τη Νατάσα, με την οποία είχαν γνωριστεί στην καφετέρια όπου δούλευε, είχαν χωρίσει για ένα διάστημα, αλλά τα είχαν ξαναβρεί και φαινόταν χαρούμενος.
Ένας φίλος του 27χρονου κελευστή, με τον οποίο δούλευαν μαζί στο κλαμπ, κατέθεσε ότι το προηγούμενο βράδυ του εκμυστηρεύτηκε πως κάποιοι τον απειλούσαν και πιθανόν να χρειαζόταν τη βοήθειά του, αλλά δεν πρόλαβε να του πει περισσότερα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Γιώργος Μπάκας έδειχνε ανήσυχος βλέποντας να μπαίνει στο μαγαζί μια συγκεκριμένη παρέα.
Συνεχίζοντας τις έρευνες για την εξιχνίαση του μυστηριώδους εγκλήματος, οι αστυνομικοί εξέτασαν και κάποιες μαρτυρίες που έκαναν λόγο για έναν εύσωμο σαραντάρη, που κυκλοφορούσε τις νύχτες στη Φανερωμένη με στρατιωτική στολή, όμως δεν στάθηκε δυνατόν να τις διασταυρώσουν. Εξέτασαν ακόμη έναν άνδρα με βεβαρημένο παρελθόν, τον οποίο «έδειξαν» κάποιες καταθέσεις, αλλά φάνηκε ότι δεν είχε σχέση με το έγκλημα. Κάποιοι μίλησαν για ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν συχνά τις νύχτες στο δάσος της Φανερωμένης και δεν απέκλειαν την πιθανότητα το ζευγάρι να βρέθηκε σε λάθος τόπο την λάθος ώρα.
Όλα αυτά, όμως, έμειναν σενάρια, όπως και η πιθανότητα πίσω από την επίθεση να κρυβόταν κάποιος παρανοϊκός «δράκος», που δεν εμφανίστηκε ξανά. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι ο δράστης εξαφάνισε το πτώμα της Νατάσας Απέργη, πιθανότατα για να μην εντοπιστεί γενετικό του υλικό, που θα αποκάλυπτε την ταυτότητά του.
Ένα μικρό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τη νύχτα του εγκλήματος και βρέθηκε βυθισμένο κοντά στο ξερονήσι Μακρόνησος, δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στις έρευνες, ακόμη και αν είχε χρησιμοποιηθεί από το δολοφόνο για τη μεταφορά του πτώματος της άτυχης 22χρονης. Ο φάκελος της υπόθεσης της Φανερωμένης παραμένει στο ράφι της Ασφάλειας Αττικής με την ένδειξη «ανεξιχνίαστα»…

Νίκος Τσέφλιος
https://astinomiko.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια