Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι 183 VIP αστυνομικοί σε συνταξιούχους δικαστές και γραμματείς


Μπορεί η εκπεφρασμένη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και προσωπικά του νέου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να είναι η επιστροφή των ανδρών της
ΕΛ.ΑΣ από θέσεις… συνοδών σε μάχιμες υπηρεσίες, ωστόσο η υλοποίησή της ούτε εύκολη, ούτε απλή είναι.
Άλλωστε, το κουβάρι των σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να ξεμπερδευτεί. Διότι δεν αφορά μόνον πολιτικούς, επιχειρηματίες, δικαστικούς ή εξέχουσες προσωπικότητες της οικονομικής ζωής αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, και ανθρώπους που, με κανένα τρόπο, δεν δικαιολογούν πλέον την ύπαρξη αστυνομικών στο πλάι τους, πολλώ δε μάλλον – σε κάποιες περιπτώσεις – ολόκληρης ομάδας της ΕΛ.ΑΣ.
Δεν είναι λίγες οι φορές, δε, που αντί των μέτρων φύλαξης, τα εν λόγω στελέχη λειτουργούν ως οδηγοί, συνοδοί ή ακόμη και… παιδιά για τα θελήματα των κατά περίπτωση «στόχων».
Είναι χαρακτηριστικό πως 183 αστυνομικοί από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμωναπασχολούνται ως συνοδοί σε δικαστικούς, αν και οι υποθέσεις που δικαιολογούσαν προστασία έχουν τελεσιδικήσει εδώ και χρόνια.
Κι αν ακόμη υποτεθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις η ιδιαιτερότητα των υποθέσεων απαιτεί συνέχιση της φύλαξης, ακόμη κι όταν η μόνη σχέση που έχουν, πλέον, οι εν λόγω δικαστικοί με το χώρο είναι η μηνιαία είσπραξη της σύνταξής τους ως δικαστικού, παραμένει ερωτηματικό γιατί χρήζουν προστασίας 15 γραμματείς των δικαστηρίων της χώρας!
Είναι προφανές ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο θα έχει και σε αυτό το πεδίο δύσκολο έργο. Διότι όλοι κάτι έχουν να επικαλεστούν, κάποια «απειλή» βλέπουν προκειμένου να μην ξεβολευτούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα;
Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος. Συνταξιούχος και εκτός πολιτικής πλέον. Ε, ο κ. Πάγκαλος αρνείται με πείσμα να «επιστρέψει» τους δύο από τους έξι (!) συνολικά αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη του, παρά το γεγονός ότι το σχετικό σήμα έχει εκδοθεί εδώ και δύο εβδομάδες.




https://lawandorder.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια