Ο Νίκος Καραδήμας για τις 1500 προσλήψεις


Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Καραδήμα: Πολλές αντιδράσεις ένθεν κακείθεν για τις νέες προσλήψεις 1500 αστυνομικών! Υπεραμύνονται του δικαιώματος του θεσμού των πανελληνίων όσοι κατατάχθηκαν στο σώμα με αυτόν τον τρόπο και δικαίως. Η παραφωνία εντοπίζεται σε κάποιες φωνές του προ παννελληνίων τρόπου εισαγωγής και κυρίως συνδικαλιστές. 
Αυτοί οι ίδιοι κατα καιρούς εχουν εκφράσει διάφορες απόψεις για την αποτυχία του θεσμού. 
Οι επαμφοτερίζους αυτές απόψεις εστιάζονται κυρίως για λόγους συνδικαλιστικής αρχής και τακτικής και όχι σε ορθολογική κρίση!
Τα καλά και τα κακά του θεσμού τα έχουμε πλέον βιώσει απο το 1995. Είκοσι πέντε χρόνια οι συνάδελφοι αυτοί ειναι πλέον σαραντάρηδες και οι περισσότεροι ηγούνται των συνδικαλιστικών παρατάξεων σε α και β βαθμό εκπροσώπησης. Σίγουρα θα αντιδράσουν για λόγους τιμής. Και αρκετοί πρώην ειδικοί φρουροί που έχουν ομογενοποιηθεί η απλά φέρουν τον τίτλο εκπροσώπου του πρώην ε.φ η εχουν "στήσει" το δικό τους μαγαζί!
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε επίπεδο αξιωματικών με τους προ η μετά των πανελληνίων.
Οι αντιδράσεις θα ειναι πολλές και το γνωρίζουμε.
Να μην αναφερθούμε στις πρώτες σειρές των πανελληνίων γιατί κάποιοι απο αυτούς δεν θα ήταν στο σώμα αν τύχαινε και συμμετείχαν στον διαγωνισμό μέσω πανελληνίων μετα απο κάποια χρόνια . Χαρακτηριστικό παράδειγμα σ αυτά τα 25 χρόνια, το εύρος της βαθμολογικής διακύμανσης ως βάση εισαγωγής είναι τεράστιο και τα στατιστικά στοιχεία μας επιτρέπουν να κάνουμε τη σύγκριση. 
Από 9000 μόρια τα πρώτα χρόνια έως 16000 μόρια σήμερα! 
Καλείται η κυβέρνηση να ξεπεράσει αυτούς τους προβληματισμούς και τις αντιδράσεις και θα επιτευχθεί αν και εφ όσον τα κριτίρια επιλογής και ο διαγωνισμός εδράζονται κυριολεκτικά στη διαφάνεια. Πέρα απ τα τυπικά προσόντα τα ουσιαστικά να γεφυρώνουν το χάσμα των πρώην και μη των πανελληνίων καθώς και των ε.φ. Πτυχίο κάποιας ανώτερης σχολής συμβατό με το επάγγελμα ,υψηλός βαθμός απολυτηρίου συνδυαστικά με τα τυπικά προσόντα αρκούν...