Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι 1.500 ειδικοί φρουροί δεν αποτελούν πρόβλημα, αποτελούν προτεραιότητα - Η θέση του bloko.gr για το που εστιάζεται το πρόβλημα


Όσο και να κλαυθμηρίζουν ομοσπονδία και ενώσεις κι εν μέρει δικαίως με βάση το σκεπτικό της αντίδρασης, η πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών αποτελεί
αδήριτη πολιτική αναγκαιότητα.

Κι αυτό γιατί οι πάντες πρόκειται να κριθούν για το αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο. Είτε πρόκειται για υπουργό, είτε για αρχηγό, είτε για το σύνολο όλων όσοι ανέλαβαν υψηλά καθήκοντα στην αστυνομική ιεραρχία. Μα αυτό θα πει κάποιος αποτελεί μακιαβελική επιτομή του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. 

Ο αντίλογος προέρχεται μέσα από τον συμπεριφορισμό των "γνήσιων" αστυνομικών. Περίπου 700 αποδεσμεύθηκαν από ανούσιες φυλάξεις. Πάνω από τους μισούς επιστράτευσαν πάτρωνες για να μην επανέλθουν, είτε κατέφυγαν στα πολυιατρεία. Ο προβληματισμός των διοικήσεων εξάλλου πως μπορεί να αξιοποιηθεί ένα κατά κανόνα υπηρεσιακά "καμμένο" ανθρώπινο δυναμικό. Πως θα τους βάλουν να εργαστούν. 

Η ηγεσία βιάζεται γιατί θα κριθεί και θα κριθεί πολλού πριν αποφοιτήσουν με βάση το μνημονιακό βρόχο που φόρεσε ο Δένδιας στην ΕΛΑΣ για την ετήσια εισαγωγή στελεχών με το σταγονόμετρο. Έτσι, η πρόσληψη των 1.500 αποτελεί μονόδρομο, όχι μόνο για τις τύχες των μελών της καθολικής ηγεσίας, αλλά κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, για την αστυνόμευση και για την δοκιμασμένη σκληρά ασφάλεια του πολίτη, καθώς θ' αποτελέσει ζωτική ένεση ενός προσωπικού χωρίς να είναι επηρεασμένο από τις υπηρεσιακές παθογένειες. Η διαχείριση και η εκπαίδευση του είναι ενός άλλου είδους ζητούμενο. Εκεί θα δοκιμαστεί και ο συνδικαλισμός.

Όχι ο συνδικαλισμός του σωματείου που διεκδικεί συνδιοίκηση σε ΔΙΑΣ και την υπό ανασύσταση ΔΕΛΤΑ. Ούτε ο συνδικαλισμός που εκμεταλλεύεται σύμφωνα με τις αναπάντητες καταγγελίες, αστυνομικούς σε ιδιωτικές φυλάξεις με ημερήσιο αντίτιμο 50 ευρώ. Αυτό ναι είναι πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό.

Όλα τ' άλλα για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μόνο γι αυτή, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, υπό την προϋπόθεση φυσικά να μην γίνει κατάχρηση και εφεξής οι αστυνομικοί να εισέρχονται στο σώμα μέσα από τη φυσική διαδρομή των πανελληνίων.



του Γιώργου Καραϊβάζ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια