Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Η εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΛΣ και το όραμα για Ναυτικό Μουσείο


Μία όμορφή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου.
Το παρών έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πολλοί άλλοι που για ακόμη μία φορά έδειξαν την αγάπη τους στο Λιμενικό Σώμα.



 


Έχουμε τη χαρά και την τιμή να εορτάζουμε σήμερα την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Από το 1919 το Λιμενικό Σώμα γράφει με χρυσό μελάνι την ιστορία του. Ιδιαίτερα δε τη σύγχρονη ιστορία του με αρμοδιότητες επεκταμένες οι οποίες έχουν να κάνουν με την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την αστυνόμευση των θαλασσών και των ακτών και τη διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων. Το έργο του ΛΣ είναι πολυσχεδές και ελπίζουμε η σημαίας μας να κυματίζει επ’ άπειρον έτσι ώστε τοπ ΛΣ με την ίδια προσήλωση να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον για μία πορεία γεμάτη ένδοξη ιστορία, τόνισε σε δηλώσεις του ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου, Αντιπλοίαρχος ΛΣ, Ευθύμιος Δουβής.
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου έστειλε και ένα μήνυμα στους υφιστάμενους συναδέλφους του. Συγκεκριμένα είπε: Τους καλώ να αγωνίζονται καθημερινά για την εκπλήρωση της αποστολής με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ενσυνείδητη πειθαρχία, την ίδια προσήλωση και να είναι πάντα σε εγρήγορση για το δημόσιο καλό. 
Ο κ. Δουβής αναφέρθηκε και στα σχέδια που υπάρχουν για τη δημιουργία Ναυτικού Μουσείο στο Ηράκλειο, κάτι που όπως είπε, αποτελεί όραμα για όλους: Το Ναυτικό Μουσείο στο Ηράκλειο είναι ένα όρμα που έχουμε, όχι μόνο εμείς ως Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αλλά και από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, τον Δήμο Ηρακλείου καθώς και μία σειρά από διάφορους ιδιώτες συλλέκτες και άλλους φορείς το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ελπίζουμε να προχωρήσει σε ένα στάδιο ωρίμανσης το όλο εγχείρημα και να μιλάμε και να γιορτάζουμε σε μερικά χρόνια και ένα Ναυτικό Μουσείο στο Ηράκλειο.
Αναφορικά με τους χώρους που προτείνονται για τη στέγαση του Ναυτικού Μουσείου ο κ. Δουβής ανέφερε: Υπάρχουν κάποιες προτάσεις οι οποίες έχουν προχωρήσει. Ελπίζουμε να φτάσει σε ένα στάδιο ωρίμανσης και υλοποίησης.



100 χρόνια συμπληρώνονται από την ίδρυση του ΛΣ και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Σώματος που έχει προορισμό τη διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Το έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα είναι πολύτιμο. Πιστεύω ότι θα εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και γι’αυτό ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι πάντα δίπλα του να συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.
«Το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη και το Ηράκλειο υπηρετεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους πολίτες της Κρήτης», δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε ο Περιφερειάρχης έδωσε συγχαρητήρια στην ηγεσία του Σώματος στην Κρήτη στο Λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιο Δουβή, στους άνδρες και γυναίκες του λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στο νησί.


Είναι μεγάλη χαρά για εμάς σήμερα διότι κλείνουμε 100 χρόνια Λιμενικού Σώματος, 100 χρόνια πορείας με μεγάλες επιτυχίες. Είναι χαρά για εμάς που βρισκόμαστε στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος. Ένα Λιμεναρχείο με συρρίκνωση των οργανικών θέσεων διότι από τις 100 θέσεις έχουμε πέσει στις 75. Είμαστε το τρίτο Λιμάνι της χώρας όμως με φιλότιμο το προσωπικό αντεπεξέρχεται 100% σε ότι κι αν κληθεί, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης.

 



 



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε και βίντεο για τα 100 χρόνια του ΛΣ αλλά και για τις επιτυχίες που έχει καταγράψει το ΚΛΗ, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν και μουσειακά εκθέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση:




πηγή: ekriti.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια