Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο πρώτος εξωτερικός πλευρικός αερόσακος στον κόσμο είναι γεγονός! [vid]



Ο πρώτος εξωτερικός πλευρικός αερόσακος στον κόσμο με λειτουργία πρόβλεψης παρουσιάστηκε από την εταιρεία ZF.

Η γερμανική εταιρία ισχυρίζεται σημαντική μείωση των δυνάμεων που αναπτύσσονται σε μία πλευρική σύγκρουση και μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβαίνοντες.

Ο νέος εξωτερικός αερόσακος της ZF έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πλευρική προστασία των επιβατών επεκτείνοντας ουσιαστικά την περιοχή προστασίας κατά ένα μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, οι πλευρικές συγκρούσεις είναι από τις πιο επικίνδυνες και στη Γερμανία μόνο ευθύνονται για σχεδόν 700 θανάτους ετησίως, ένα νούμερο που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των ετήσιων θανατηφόρων τροχαίων στους γερμανικούς δρόμους. Με τη χρήση αυτού του αερόσακου, η σοβαρότητα των τραυματισμών των επιβαινόντων μπορεί να μειωθεί έως και 40%.



Ο εξωτερικός αερόσακος της ZF λειτουργεί επί της ουσίας ενεργητικά και όχι παθητικά και αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσεται όταν το σύστημα αντιληφθεί ότι επίκειται πλευρική σύγκρουση και πριν το όχημα που πλησιάζει ακουμπήσει τις πόρτες του αυτοκινήτου. Αυτό δίνει στο σύστημα ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό παράθυρο για να «αποφασίσει» και να πυροδοτήσει τον αερόσακο περίπου 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σύμφωνα με την ZF, όσο περίπου χρειαζόμαστε για να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας.

Η σωστή λειτουργία του συστήματος επιτυγχάνεται μέσω αλγόριθμου που έχει αναπτύξει η γερμανική εταιρία, ο οποίος αξιοποιεί τα «μάτια» του αυτοκινήτου (radar, lidar και κάμερες).

Το αποτέλεσμα της χρήσης του αερόσακου, που έχει όγκο 280 έως 400 λίτρα ανάλογα με το αυτοκίνητο, μειώνει τη «διείσδυση» του οχήματος που συγκρούεται στα πλευρά του αυτοκινήτου έως και 30% αφήνοντας έτσι πολύ περισσότερο ζωτικό χώρο στους επιβαίνοντες.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το πότε (και αν τελικά) το σύστημα της ZF περάσει και στην παραγωγή.




Πηγή: newsauto.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια