Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tρισάγιο στην μνήμη του Γεωργίου Βασιλάκη στο Αρχηγείο

Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί, 24 Ιουνίου 2019, στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του
(όροφος Γεωργίου Βασιλάκη).
 

Στην τελετή παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Σπυριδούλα Καλαντζή και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.
 

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, Προϊστάμενοι των Κλάδων και Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

 

Μετά το τρισάγιο η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. : «Είναι μια ημέρα μνήμης για όλους εμάς και είναι και μία ημέρα όπου μπορούμε να πούμε πλέον στην δημοκρατία που ζούμε ότι η τρομοκρατία και αυτοί οι οποίοι απεργάζονται δεινά για κάθε οργανωμένη δημοκρατική κοινωνία, στρέφονται εναντίον αθώων ανθρώπων και στρέφονται μέσω αυτής της προσβολής του υπέρτατου αγαθού της ζωής απέναντι στην δημοκρατία, στις αξίες της και απέναντι στο δικαιϊκό μας σύστημα. […] Ο αείμνηστος έκανε πραγματικά το καθήκον του και το έκανε με υψηλό αίσθημα ευθύνης. […] Όλοι και όλες μαζί να είστε πάντα καλά να τον θυμόσαστε με αγάπη, με σεβασμό και να στέλνουμε την αγάπη μας και τη συμπάθειά μας στην οικογένειά του».

 

Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του.

 

 

 

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια