Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Tο νέο Υπουργικό Συμβούλιο … από τους Blokistes

Αυτή η Κυριακή θα είναι κρίσιμη είπε το αφεντικό.  Θα μαζευτούμε νωρίτερα, να αναλύσουμε και να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Αυτό ήταν, όταν ο Γιώργος μιλάει για εκτιμήσεις με πιάνει ένα σύγκρυο, ένα Μερκελικό τρέμουλο.

Το αφεντικό, ο Γιώργος δηλαδή, κάλεσε τους blokistes με ένα sms από την Τετάρτη για την Κυριακή. Δεν πάμε καλά, αυτόν τον παίρνεις σήμερα, κλείνεις ραντεβού αύριο στις 5, και σου τηλεφωνεί ένα χρόνο μετά, γιατί χάθηκες!  Σοβάρεψαν τα πράγματα σκεφτικά!  

Το sms έγραφε «Κυριακή, την γνωστή ώρα στο γνωστό σημείο και να φέρετε όλες τις πληροφορίες, θα είναι και οι Illuminati». Αυτοί είναι δύο τύποι που κουβαλάει μαζί του μερικές φορές, την έχουν δει κάτι σαν σέχτα, παράξενοι,  μιλάνε ντε και καλά ανωτέρου επιπέδου, έχουν λέει μυστικές πληροφορίες, μυστικές πηγές. Γράφουν και κάτι κουλά (τα είδατε). Όχι αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψω να μας καπελώσουν, μεταξύ μας έχετε ευθύνες και εσείς που τους διαβάζατε σαν τρελοί πέντε μέρες συνεχόμενα.  Θα σηκώσω όλο το lobby στον αέρα, όχι οι blokistes  θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Στο μεταξύ ο Σπύρος με ενημερώνει, ότι  πρέπει να αλλάξουμε στέκι, γιατί κάτι μανιακοί ψάχνουν να μας βρουν.  Συμφωνούμε να βρεθούμε στο παλιό μας στέκι, ένα μυστικό κρυμμένο σημείο, άγνωστο στο ευρύ κοινό, για να βρεις την πόρτα πρέπει να βάλεις μεγεθυντικό φακό. Ωραίο μέρος, με θέα τη Βουλή και την Ακρόπολη, χωρίς πολύ κόσμο.

Οι πηγές μου δεν με απογοητεύουν, κάνω μια σειρά από συναντήσεις, διασταυρώνω τις πληροφορίες, επικαλούμαι τους συμφοιτητές από το νηπιαγωγείο, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, πήρα και το θείο μου τηλέφωνο που εξαιτίας του bloko δεν θέλει να με βλέπει, απόστρατος της αστυνομίας βλέπεις αλλά έχει σοβαρές επαφές. Τόσο έριξα τα μούτρα μου.

 

Κυριακή απόγευμα,  και μαζευόμαστε στο μυστικό μας στέκι. Σήμερα αποφασίσαμε  να πάρουμε ορεκτικά και κοκτέιλς.  Παραγγείλαμε μικρά πολύσπορα σάντουιτς με διάφορα τυριά και αλλαντικά, όπως πάντα απλά πράγματα, για παράδειγμα τυρί με γέμιση  από βότανα νεπάλ, σαλάμι από αγριόχοιρο vegan, πάστα ελιάς χτυπημένης με το αριστερό χέρι, πάστα ντομάτας χτυπημένης με το δεξί πόδι. Εγώ πήρα το αγαπημένο μου κοκτέιλ,  «Τρελή Πένα»  φτιαγμένο από ροζ σαμπάνια με μια εσάνς λικέρ από μούσμουλα βαθιάς ωρίμανσης, ελαφρύ. Ο Τάκης –όπως πάντα για να μου την σπάσει μπύρες.  Ο Γιώργος νερό, για αρχή μην μπερδευτούμε. Η συζήτηση ξεκινάει, το αφεντικό το ξεκαθαρίζει. Θέλω πληροφορίες αλλιώς το κλείνουμε το μαγαζί. Πρέπει να κάνουμε ρεκόρ.

Χα σκέφτηκα, και να ήξερες τι κρατάω στα χέρια μου.

Οι Illuminati άρχισαν τις γνωστές ανοησίες, μίλησαν τάχα με το περιβάλλον του Προέδρου, καλά βρε τους λέω εσείς δεν λέγατε ότι δεν γίνουν εκλογές; Μισό λεπτό, ποιανού Προέδρου; Με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις.

Ο Γιώργος καταλαβαίνει από το σαρδόνιο χαμόγελό μου κάτι μεταξύ Τζοκόντας και Μαγκαίβερ ότι κάτι έχω, δείχνει απογοητευμένος από τους άλλους.  Ήρθε η σειρά μου. Ακούστε τους λέω, έχω και τις δύο κυβερνήσεις. Ποιες δύο μου λένε, μια κυβέρνηση θα προκύψει. Κάνετε λάθος τους λέω, αν διαβάζετε τις δηλώσεις των αρχηγών θα καταλαβαίνατε.

Και αρχίζω.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Γιάννης Αντετοκούμπο,  όποιος και να κερδίσει τις εκλογές. Τόσα twitters ξόδεψαν και οι δύο αρχηγοί για τον Γιάννη. Έχει κλείσει.

Αδύνατον μου λέει ο σπαστικός, πως θα γίνει αυτό, ο Γιάννης είναι στην Αμερική, έχει συμβόλαια. Και; Δεν χρειάζεται να είναι στην Ελλάδα, γιατί οι άλλοι που ήταν εδώ έκαναν τίποτε; Μια φόδρα την εβδομάδα να βγάζει και κλείσαμε τουριστικά ως το 2040!

Συνεχίζω,

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: επισήμως Κυριάκος  και  κάθε δεύτερη Κυριακή  εναλλάξ Κώστας και Αντώνης για ισορροπία. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:  έχει κλείσει,  Καθηγητής αμερικανοσπουδαγμένος, βαρύ βιογραφικό, ελληνικά χάλια καλή επιλογή, δεν θα καταλαβαίνει και το βρισίδι στις πορείες!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ:  έμαθα έως τώρα τους συμβούλους που έχουν επιλεγεί, Σάββας Ξηρός και Ρουβίκωνας!  Τι είναι αυτά που λες, πετάχθηκε η ποντικομαμί ο Σπύρος. Δεν γίνονται αυτά. Νομίζεις του λέω, για ανατροπή μίλησε ο Πρόεδρος!  Αμα το σκεφτείς σε βάθος,  θα καταλάβεις…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:  θα το κρατήσει ο Πρόεδρος, το υποσχέθηκε στη Μέρκελ για να μην ανησυχούν οι αγορές

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Βασίλης Κικίλιας,  ο Πρόεδρος είναι ξεκάθαρος, θέλει όλο το δημόσιο να τρέχει 10 χιλιόμετρα κάθε μέρα! Και μετά δουλειά, άντε τώρα πολύ χαλάρωσαν……

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: ο Στρατηγός, αυτοί θα πάνε εναλλάξ τώρα σαν τους ΑΓΕΕΘΑ. Μετά τον Στρατηγό θα ακολουθήσει κάποιος αεροπόρος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Δημήτρης Αβραμόπουλος με ειδικό σύμβουλο τον Μπεράτ Άλμπαϊράκ, ο γαμπρός του Ερντογάν!  Ε! δεν τρώγεσαι μου λέει ο Γιώργος, φιλαράκι του λέω το παιδί είναι ιδιοφυία.  Βάζει τον Κώστα, κουμπάρο του Ερντογάν, παίρνει τον Σουλτάνο, το συζητάνε, ο άλλος τσιμπάει και τον στέλνει πακέτο, έτσι επισήμως τον ξεφορτώθηκε –ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει τον Πόντιο Δήμαρχο- ανεπισήμως τον τακτοποίησε για να μην έχει και της άλλης την κρεβατομουρμούρα και εμείς θα έχουμε και τζάμπα διερμηνέα, αλλά λέει ο Αλέξης αλλά καταλαβαίνει ο Ερντογάν, δεν είδες τι έγινε προχθές; Μιλάει μόνος του λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός, εμείς θα τρυπήσουμε όπου θέλουμε. Από δική μου πηγή στο ΥΠΕΞ εκείνο το ιμάμ του Αλέξη στη Δραπετσώνα, ο άλλος το πήρε για ταμάμ!

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Τι είναι αυτό μου λέει ο Γιώργος. Μα καλά δεν διαβάζεις, απαπα, θα τα πάρει ο Πρόεδρος. Είπε μικρό κεντρικό συμβούλιο στο οποίο θα μετέχουν και ευρύτερα στελέχη και εξωκοινοβουλευτικοί όχι οι Υφυπουργοί και δεν θα έχει αναπληρωτές. Οπότε, ανάλυση και μετάφραση, θα έχει Υφυπουργούς. Πέταξε εκείνο το βράδυ too late και για τον Υπουργό Μοναξιάς, το έψαξα το βρήκα.  Πάντως θα έχουμε θέμα με τον Κυριακό, σας το λέω. Για να τον μεταφράσεις ξεκινήστε επανάληψη στον Κώδικα Ντα Βίντσι….

 Πάμε:

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΣ:  θα προσφέρει τη θέση στο ΣΥΡΙΖΑ, όποιον διαλέξει ο Αλέξης

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:  ένας ελληνο-κινέζος  Tsi tsi κάτι τέτοιο, μην χάσουμε και τον έλεγχο με τα διχιλιάρα, εντάξει;

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ: εναλλάξ οι Jethro Tull με τους Gun n Roses

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ: part time, από τον ιδιωτικό τομέα, θα προκηρύξει τη θέση. Ο Υφυπουργός θα καλείται μόνο όταν είναι απαραίτητο πχ σε έναν λοιμό!

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΔΑΣ: ε τώρα!

 

Κλείνω τον ΚΟΚΚΙΝΟ φάκελο και ανοίγω τον ΜΠΛΕ φάκελο. 

Σας τονίζω τους λέω, ότι σε περίπτωση που κερδίσει ο Αλέξης θα έχουμε σοκ και δέος, τέτοιες αλλαγές που δεν τις φαντάζεστε. Πλήρης ανανέωση.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ο Αλέξης αν δεν πάει για Επίτροπος ή Πρόεδρος της Κομισιόν…….

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Πιέρ Μοσκοβισί, τον ανταλλάξαμε με τις φρεγάτες, τι έτσι νομίζατε, ότι είναι τόσο LARGE ο Μανού;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: εναλλάξ οι 53! Έτσι θα έχει κάθε μήνα το κεφάλι του ήσυχο…. Τέλειο!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ντόρα Μπακογιάννη; Εεεεεεεεεεεεεε! Ναι ρε τους λέω, ο Κυριάκος είπε όχι μέλη της οικογένειας στην Κυβέρνηση, ο Αλέξης θέλει να κάνει την Προοδευτική Συμμαχία, Ξε-προοδευτική τι δεν καταλαβαίνετε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: θα καταργηθεί, και θα ενσωματωθεί στο νέο υπουργείο, το επόμενο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: αναλαμβάνει και το Παιδείας, η άποψη είναι ότι η παιδεία είναι εθνική κληρονομιά! προχώ έτσι;  Εναλλάξ ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Συμβολικές επιλογές, ηλικιακά εννοώ, το επικροτώ. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ:  Γιάνης Βαρουφάκης (θα επιστρέψει)

για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο, μην μας ξανακάτσει κανένα Μάτι, θα βγει ο Γιάνης θα πετάξει δύο δημιουργικές ασάφειες και θα τελειώσουμε (κάνε κυβέρνηση σκέφτηκα και περίμενε να δεις στα πόσα Games of Thrones θα κλείσουμε….)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: βαθιά τομή,

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ: βαθύτερη τομή

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ: βαθύτατη τομή

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: πιάσαμε πάτο

σας το είχα πει θα σπάσει στα πέντε το Δημόσιας Τάξης, 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: ο αεροπόρος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ: θα την δώσει στη Νέα Δημοκρατία, όποιον θέλει ο Κυριάκος μην έχουμε πάλι τα ίδια……

Αυτό ήταν είπε ο Γιώργος, πάμε πρωτοσέλιδο….

Ήρεμα γύρισα στα αγαπημένα μου μικρά απλά ορεκτικά πίνοντας αργά ένα ακόμη κοκτέιλ χαμογελώντας με νόημα… οι blokistes είχαν επικρατήσει, το αν θα σχηματισθεί Κυβέρνηση δεν απασχόλησε κανέναν!

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια