Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Oι Illuminati της Πολιτικής και τα κρυμμένα μυστικά των εκλογών….

Είναι βράδυ,  ένα ζεστό  ήσυχο βράδυ στα τέλη Ιουνίου.  Η τηλεόραση  γυρισμένη στις ειδήσεις.  Χαλαρά πράγματα, ήσυχοι τόνοι,  το ρεπορτάζ αναφέρει για κάτι παράξενους τύπους με κόκκινα
γιλέκα που κόβουν βόλτες στο Αιγαίο,  ένα πλοίο  σαν κρουαζιερόπλοιο σε ένα ωραίο ανοικτό κόκκινο χρώμα  «λιάζεται» δύο μήνες τώρα στα ανοιχτά της Κύπρου, κάτι ψιλά δηλαδή. Με απασχολεί πολύ αυτό το κόκκινο χρώμα, τι νούμερο να είναι άραγε σε μόνιμο μανικιούρ;  
Μια νέα ειδικότητα εμφανίζεται εδώ και καιρό στα πάνελ (ς).  Μου αρέσει πολύ. «Γεωπολιτικός αναλυτής». Εκπαραθυρώνει πλήρως έως οριστικής εξαφανίσεως τους  παλιούς πολιτικούς αναλυτές, celebrities  και βουλευτές.  Βλέμμα σκοτεινό, μιλάει αργά, τονίζει μόνο τις λέξεις στρατός, ένοπλες δυνάμεις, επέμβαση και κατοχή. Πουκάμισο ανοικτό στο λαιμό, πάντα, άσπρο ή γαλάζιο.  Λατρεύω την προφορά «modus operanti»  σε κάθε πέντε προτάσεις επαναλαμβάνει ένα modus χωρίς operanti, εννοείται ότι απευθύνεται σε ένα υψηλού επιπέδου κοινό, που καταλαβαίνει ακόμα και κομμένες τις λέξεις κλειδιά.  
Μιλάει για τους πολλούς μια παράξενη γλώσσα,  θαλάσσια εισβολή, γεωπολιτική αναδιάταξη κ.α.  Χαλαρά, όμως.  Στο πάνελ που βλέπω ο ένας λέει θα γίνει πόλεμος, ο άλλος σύρραξη, ένας άλλος περιγράφει τη στιγμή που οι γαλλικές φρεγάτες θα επιτεθούν στο κόκκινο πλοίο, ένας άλλος  με δυο τρις τίτλους σε δραματικό τόνο απαριθμεί τις αμερικανικές δυνάμεις που θα επιτεθούν στα κόκκινα γιλέκα. 
Χαλαρά. Απολαμβάνω  με μεγάλη ικανοποίηση το ποτό μου, συζήτηση σε ωραίους χαμηλούς τόνους με μια δόση καταστροφολογίας τόση όση είναι απαραίτητη για ένα ωραίο καλοκαιρινό βράδυ. 
Ωραία πρόσωπα, ωραίοι χάρτες –μου φαίνεται ότι λείπουν κάτι κομμάτια από την Κύπρο και την Κρήτη, αλλά μπορεί να είναι η διακόσμηση έτσι για να δείχνει ποιο ωραίο το πάνελ.
Απότομα η κάμερα εστιάζει και σε ένα ακόμη πρόσωπο,   το οποίο ξαφνικά σηκώνει τον τόνο της φωνής του.  «Εδώ  εμείς συζητάμε και αυτοί εκεί έξω συνεχίζουν τις προκλήσεις, όπως πάμε δεν θα γίνουν ούτε εκλογές, θα χρειασθεί να αναβληθούν!!»
Πετάγομαι επάνω, τι είπε τώρα αυτός λέω στη φίλη μου. Ποιες εκλογές; Έχουμε εκλογές; Δεν έγιναν εκλογές;  Η φίλη μου πανικόβλητη αρχίζει τα τηλέφωνα, την παρακολουθώ με αγωνία.  Έχει πηγές παντού η Μυρτώ, ξέρει πρόσωπα και πράγματα.
Μετά από 10 τηλέφωνα,  μου ανακοινώνει ότι κάποια στιγμή είχαν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές αλλά οι «μυημένοι» της χώρας, όπως εμείς,  ένα είδος «Illuminati της  πολιτικής» ξέραμε ότι ήταν fake news γιατί στο μεταξύ θα επιτεθούν τα κόκκινα γιλέκα και θα αναβληθούν.  Entaxi της λέω, και  ήρεμος ξαναγυρνάω στην τηλεόραση, με το πότο μου να έχει ανανεωθεί με λίγα παγάκια. Πίνω ένα νέο κοκτέιλ «Casus belli (κάζους μπέλι)» μυστική συνταγή.
Καμιά φορά μου κάθονται κάτι περίεργα, και έτσι ρωτάω τη Μυρτώ «και αυτός ρωτάω γιατί βγήκε και το είπε; Ξανά τηλέφωνα.  
Είναι από τους άλλους μου λέει η Μυρτώ, αυτός είναι από τους γαλάζιους που είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν, μαθαίνω ότι θα είναι ο νέος Σερίφης με αυξημένες αρμοδιότητες σε γη, αέρα και θάλασσα.

Α! εντάξει τώρα κατάλαβα, και ήσυχη  γυρνάω στον καναπέ με το υπέροχο casus belli κοκτείλ μου είναι η ώρα που ξεκινάει  να μιλάει ο αγαπημένος μου Γεωπολιτικός Αναλυτής,  λαγνά μάτια, μακριά δάχτυλα, ήσυχη αργή φωνή, σκοτεινό παρελθόν, θολό βιογραφικό «σύμφωνα με πληροφορίες μου η 35η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία των μπορντώ μπερελί έχει μεταφερθεί ήδη στην Κύπρο», με τη Μυρτώ να σχολιάζει «σου το είπα θα φορεθεί πολύ το μπορντώ φέτος»!!! 

του Ειδικού Συνεργάτη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια