Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kρήτη: Σε...τεντωμένο σκοινί η αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών


Έτοιμοι να …απασφαλίσουν είναι αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι εν μέσω της τουριστικής σεζόν, έχουν αφεθεί στην μοίρα τους χωρίς την απαιτούμενη ενίσχυση.

 

Οι ίδιοι περιγράφουν τις «σουρεάλ» καταστάσεις που ζουν και κάνουν τον σταυρό τους να μην γίνει «στραβή» αφού τις …ενισχύσεις τις βλέπουν με το κιάλια. Φέτος το καλοκαίρι δεν υπάρχουν ΤΑΕ (σημαντική απώλεια), τον Ιούλιο θα σταλούν μόλις τέσσερις δόκιμοι (αντί για 15) ενώ η υπηρεσία σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές θα ενισχυθεί με μόνο τρεις αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων ανακριτικός υπάλληλος.

 

Μία κατάσταση δηλαδή «φρενοκομείου» με τους υπηρετούντες αστυνομικούς να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί…Αυτόφωρα, δικογραφίες, περιπολίες, μηνύσεις, εξυπηρέτηση διαμαρτυρόμενων πολιτών, τροχαία…Ποιος να κάνει σκοπιά και ποιος περιπολία, ποιος τον αξιωματικό υπηρεσίας και ποιος δικογραφίες…

 

Μία νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος τις σουρεάλ καταστάσεις που ζουν. Τα τηλέφωνα παίρνουν «φωτιά», μεθυσμένοι εκτός ελέγχου, ξυλοδαρμοί, καυγάδες, κλοπές, διαρρήξεις, εξυβρίσεις, απειλές και πάει λέγοντας. Ούτε τα τρέχοντα που «σκάνε» το ένα μετά το άλλο δεν προλαβαίνουν, πού καιρός και για κάποια σοβαρή έρευνα. Φυσικά αυτές οι εικόνες και αυτές οι καταστάσεις δεν είναι πρωτόγνωρες για το συγκεκριμένο τμήμα ωστόσο αυτό που υπογραμμίζεται είναι ότι τώρα πια η υπάρχουσα δύναμη έχει πέσει στο μισό σε αντίθεση με τον διπλασιασμό των εδαφικών ορίων αρμοδιότητας τους.

 

Σχεδόν 30 αστυνομικοί είναι εκείνοι που σηκώνουν το βάρος της αστυνόμευσης μιας τεράστιας περιοχής που εκτείνεται από τον Καρτερό μέχρι τα όρια του νομού Λασιθίου, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου τμήματος της ενδοχώρας, από την Κερά μέχρι το Σγουροκεφάλι και την Επισκοπή. Και αν τους χειμερινούς μήνες η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τους καλοκαιρινούς μήνες δεν παλεύεται.

 

Πού να πρωτοπάει άραγε το ένα και μοναδικό περιπολικό της βάρδιας; Για την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ τουρισμός είναι μόνο η Ακρόπολη, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Προφανώς ενδιαφέρει η «βιτρίνα». Και ας κόπτονται στα λόγια για τον τουρισμό της Κρήτης ανακυκλώνοντας βαρύγδουπες εκφράσεις. Αστυνομικοί με τους οποίους συνομιλήσαμε εμφανίζονται πλήρως απογοητευμένοι. «Δουλεύουμε στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Όμως και πάλι δεν προλαβαίνουμε. Έχουμε καταντήσει γραφικοί για τα αυτονόητα. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια». Καταγγέλλουν ακόμα ότι συνάδελφοι τους «κόβουν» τις αποσπάσεις με πολιτικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται αδιέξοδο ενώ δεν κρύβουν την αγωνία τους σε περίπτωση «στραβής», όπως λένε χαρακτηριστικά. Το θέμα έχει τεθεί αλλεπάλληλες φορές από τους συνδικαλιστές στην φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, όμως δεν υπάρχει αντίκρισμα. Η Αθήνα ξεκάθαρα διαμηνύει ότι βασική επιδίωξη της είναι η διασφάλιση συνθηκών επαρκούς αστυνόμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας και στα κοσμοπολίτικα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης για προφανείς λόγους

 

Πηγή: cretalive.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια