Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Game of thrones ….των καταστροφών: επεισόδιο 5ο «η μάχη των πρακτικών»


Το σκαμμένο από το make up πρόσωπο με τις υπέροχες μαύρες βλεφαρίδες (καλυμμένες με τη νέα mascara που παρέχει αντηλιακή προστασία, τρισδιάστατη απεικόνιση και χαρίζει φως) έγειρε
νωχελικά στο φακό.  
Η ώρα ήταν 20.00 το βράδυ και πάνω από 100 κάμερες ζουμάρισαν πάνω της. Ανάμεσά τους και οι πλέον γνωστοί δημοσιογράφοι της χώρας καθώς και τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα.
Η μεγάλη δασική πυρκαγιά που κατακαίει από το πρωί έχει σκεπάσει τον ουρανό της Αθήνας με ένα απόκοσμο πορτοκαλί σύννεφο και βρέχει ενοχλητικές για το μακιγιάζ στάχτες (μπρρ). Υπάρχουν πληροφορίες για θύματα αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο πόσο θύματα ή νεκροί είναι….
Στο ΟΑΚΑ  έχουν μαζευτεί όλοι οι συντονιστές μαζί με τα πρωτόκολλα και τα πρακτικά τους.  Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.
 Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, στο ΟΑΚΑ βρίσκονται τα 5 μέλη της Εθνικής Επιτροπής καθώς και 42 εκπρόσωποι Υπουργείων και Οργανισμών,  οι 8 Εκπρόσωποι της Περιφερειακής Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής και 14 εκπρόσωποι φορέων της Περιφέρειας συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών φορέων, οι 8 εκπρόσωποι της Περιφερειακής Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 26 εκπρόσωποι φορέων της Περιφέρειας που έχουν κληθεί να συνδράμουν, 48 εκπρόσωποι των Τοπικών Επιτροπών Έκτακτης Ανάγκης των 6 Δήμων που έχουν πληγεί  με 102 εκπροσώπους τοπικών φορέων.
Σε ζωντανή σύνδεση (παρακαλώ;) οι 19 Συντονιστές συμμετέχουν και παρεμβαίνουν…
Γέρνοντας τα κόκκινα μαλλιά στο πλάι αφήνει μια μικρή ανάσα στο μικρόφωνο, μια ανάσα θλίψης « συγκεντρωθήκαμε σήμερα αυτή την τόσο δύσκολη ημέρα  όλοι εμείς εδώ μόλις 170 άνθρωποι, απόδειξη της απλοποίησης του Συστήματος που εφαρμόζουμε πλέον για να πάρουμε μια σειρά από αποφάσεις.
Η ανταπόκριση όλων ήταν άμεση, όλοι αυτοί οι μόλις 170 άνθρωποι μετακινήθηκαν σε μόλις 3 ώρες χρόνος ρεκόρ.  Όλοι θα λάβουν το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οι ώρες είναι κρίσιμες.» Και τώρα ερωτήσεις.
Δημοσιογράφος (κακεντρεχής): κυρία Εκπρόσωπε,  πόση ώρα θα μιλήσει ο καθένας από τους συμμετέχοντες
Εκπρόσωπος: ε! νομίζω 5 λεπτά
Δημοσιογράφος (του γνωστού δικτύου «η αλήθεια ανάποδα»): συγγνώμη 170 άτομα επι 5 λεπτά μας κάνει 14 ώρες!!!
Εκπρόσωπος:  και ποιο είναι το πρόβλημα; Πρέπει να τοποθετηθούν όλοι να γίνουν εισηγήσεις η κατάσταση είναι κρίσιμη
Δημοσιογράφος (Bloko.gr γνωστό δίκτυο για την εκνευριστική του περιέργεια): κοιτάξτε η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 12.00 έχουν περάσει 8 ώρες και 14 για να μιλήσετε μας κάνουν 22 ώρες πρακτικά δεν θα υπογράψετε; Θα υπογράψετε, πότε θα τελειώσετε; Θα έχουν καεί τα πάντα
Εκπρόσωπος:  είστε γνωστός απαράδεκτος, οι ώρες είναι κρίσιμες εμείς εφαρμόζουμε το νόμο
Δημοσιογράφος (του τηλεοπτικού δικτύου «Αποκαλύπτουμε για να καλύπτουμε): συγγνώμη ο συνάδελφος έχει δίκιο, η φωτιά κατακαίει τα πάντα, ο κόσμος κινδυνεύει και εσείς ψάχνετε τις ευθύνες σε συνεδριάσεις, τα πρακτικά ποιος θα τα υπογράψει;
Εκπρόσωπος: τι ερώτηση είναι αυτή, όλοι..
Δημοσιογράφος (της κορυφαίας εφημερίδας «Στην πρώτη γραμμή της Μισής Αλήθειας) :  όλοι; τι είναι αυτό συνεδρίαση ή η μάχη των πρακτικών;
Δημοσιογράφος (bloko.gr): έχω καλυφθεί πλήρως, έχω μια μικρή τελευταία απορία, οι 19 Συντονιστές μέσω skype πώς θα υπογράψουν!!!

Εκείνη έγειρε ξανά το κεφάλι, κάτι της ψιθύρισαν στο αυτί και απάντησε έντονα και δυνατά: αυτό το οργανωμένο έγκλημα θα αποκαλυφθεί, αυτό το σχέδιο εμπρηστών είναι εμφανές, τα 102 επιχειρησιακά μας σχέδια τα προβλέπουν όλα, εμείς συντονίζουμε, έχουμε κάνει στους αρμόδιους 94 προτάσεις, η κοινή γνώμη μας ακούει και μας κρίνει, τα πρακτικά θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα πάρετε τις άθλιες ερωτήσεις σας πίσω. 
Και ύστερα αποχώρησε ικανοποιημένη με την καινούργια mascara και τα φωτεινά αποτελέσματά της….
(3) Ημέρες Μετά: παρά τον τραγικό απολογισμό της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που κατέκαψε 300.000 στρέμματα, έπληξε 2 Περιφέρειες και 6 Δήμους αφήνοντας 1200 κατοικίες ερείπια, 300 τραυματίες και άγνωστο αριθμό αγνοούμενων, τα συγχαρητήρια του Προέδρου έλαβαν σήμερα οι αρχές για την άμεση ανταπόκριση και την ενεργοποίηση του νέου απλοποιημένου, ευέλικτου και κατανοητού συστήματος.
Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση στο ΟΑΚΑ  συνεδρίαση ουσίας και όχι αφασίας,  ένας άγνωστος για λόγους ασφάλειας αριθμός πρακτικών υπογράφτηκε σε χρόνο ρεκόρ, σήμερα και μόλις 3 ημέρες μετά έφυγαν και οι τελευταίοι εκπρόσωποι. Βλέπετε ζωντανά την αποχώρηση… Το πρακτικό των πρακτικών όμως θα παραμείνει άγνωστο, ποιο είναι; Πόσοι το υπέγραψαν; Ποιος κέρδισε τη μάχη;


(*) Μην Χάσετε το επόμενο επεισόδιο Game of Thrones των καταστροφών Ν6  ….. «The day after tomorrow ….από μια άσκηση» 

του Ειδικού Συνεργάτη





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια