Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι επικοινωνιακές συμβουλές του Bloko για τις εκλογές


Πολλές φορές πριν τις εκλογές  σε τούτη χώρα, τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχουμε δει  πανάκριβες επικοινωνιακές καμπάνιες και την μάχη των επικοινωνιολόγων συμβούλων που
υποστηρίζουν  τα κόμματα.
Μάλιστα κάποιες φορές κάναμε και εισαγωγή συμβούλων, οι οποίοι έφεραν μαζί τους νοοτροπίες και συνήθειες άγνωστες στην ελληνική πραγματικότητα.
Τις τελευταίες ημέρες όμως τα είδαμε όλα.
Ο ένας στη Λαχαναγορά του Ρέντη, που αμφιβάλλω αν μέχρι τότε είχε ψωνίσει μισό κιλό κεράσια για την οικογένεια. Ο άλλος με γαλάζιο βραχιολάκι σε βραδινή εκπομπή, ποιο αμερικανιά πεθαίνεις.
Δηλαδή τώρα για να καταλάβω, για να γίνεις πρωθυπουργός πρέπει:
Να πάρεις τα πρωινάδικα με τη σειρά.
Να φοράς βραχιολάκι.
Να ξέρεις  το Survivor καλύτερα από το Σύνταγμα.
Να ακούς ροκ, λαικά, ραπ, χοπ, χιπ, χουπ, ξουπ
Να κάνεις όλα τα σπορ…..
Να μην καπνίζεις…..
ή  αν είσαι πρωθυπουργός και θέλεις να παραμείνεις:
Να  πίνεις χαλαρό καφεδάκι στο Ζάππειο με μια κορυφαία προσωπικότητα (και …3 διμοιρίες ματ τριγύρω)
Να κυκλοφορείς με σημάδι από κόκκινο κραγιόν στο μάγουλο χαλαρά στον Πειραιά
Να μπουκάρεις στη Λαχαναγορά και να ζυγίζεις κεράσια
Να κυκλοφορείς χωρίς γραβάτα μια ζωή και να το κάνεις και μόδα



Ως εδώ.
Τώρα θα δώσω τις κορυφαίες επικοινωνιακές μου συμβουλές στους αναγνώστες του bloko για μια επιτυχημένη καριέρα στη ζωή τους.  Θα αποκαλύψω τα μυστικά για να πετύχετε τους στόχους σας όποιοι κι αν είναι αυτοί. Η συνταγή ισχύει και για πρωθυπουργός:
Να διαβάζετε το bloko, 5 φορές την ημέρα τις καθημερινές και από 2 ΣΚ και αργίες.
Να τρώτε ελαφρά –όπως οι blokistes- γλυκό μια φορά τον μήνα και αυτό πάντα κάτι απλό ας πούμε «μπακλαβά με φυστίκια  ψημένα στους 100oC με γέμιση δαμάσκηνα από τη Δαμάσκο, και κρέμα γάλακτος από κατσικίσιο γάλα μεγαλωμένο σε υψόμετρο τουλάχιστον 800 μέτρων»
Να ακούτε μουσική, τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα και ως εξής: το πρωί απαραιτήτως κλασική μουσική, το μεσημέρι  κάτι ελαφρύ κατά προτίμηση ορχηστικό, απόγευμα lounge, και το βράδυ τα γνωστά . Το γραφείο συμβούλων Blokistes Communication & Promotion Advisors θα σας φτιάξει ένα πρόγραμμα μουσικής αποκλειστικά στα μέτρα σας. Για βάρος πάνω από 80 κιλά τιμές φιλικές.
Να αθλείστε ή να κάνετε πως αθλείστε. Εδώ θέλω φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες, με βάρη, κορμιά στην πισίνα, ψιλοπαχάκια και άλλα ασχημούλικα μην σας φοβίζουν, θα τα φτιάξουμε στο photoshop.  Υποχρεωτικά τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα θα παίρνετε τα όρη και τα βουνά το χειμώνα και τις παραλίες το καλοκαίρι. Μαγιό σε ουδέτερα χρώματα.
Να παρακολουθείτε όλα τα σίριαλ της τηλεόρασης. Ξέρεις τι είναι να έχεις πτυχίο, διδακτορικό, καμιά 30 βραβεία και ουκ έστιν αριθμός δημοσιεύσεων και να σε ρωτήσει η άλλη μες στην κεντρική σου ομιλία ποιος κέρδισε το                 Master Chef? Που θα σταθείς μου λες?
Λάθη στα θέματα της μόδας δεν συγχωρούνται.  Παπούτσι, κάλτσα, ζώνη, βραχιολάκι, πουκάμισο θα μελετηθούν προσεκτικά από τους designer editors και θα ακολουθηθούν πιστά. Μην ξαναδώ γραβάτες και μάλιστα επώνυμες  θα γίνει της 7ης Ιουλίου.   Πελάτης μας ήδη κυκλοφορεί με κάλτσες διαφορετικού χρώματος σε κάθε πόδι, και με ειδικά σχέδια παραγγελία από εμάς –αποκλειστικά για αυτόν- πχ χθες φορούσε στο δεξί πόδι κάλτσα με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο αριστερό με το σήμα της Νέας Δημοκρατίας.  Χαρακτηριστικό της βαθύτατης κατανόησης των προγραμμάτων των δύο κομμάτων….
Ψώνια, απαραιτήτως στην Ψαραγορά μια φορά την εβδομάδα.  Θα μελετήσετε επιμελώς τα ψάρια, δεν θα αγοράζετε πριν κάνετε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη συζήτηση με τον ψαρά. Τα του τύπου 1 κιλό μπαρμπούνια και έφυγα τέλος.  Η συζήτηση έχει ως εξής:  Καλημέρα σας, θα ήθελα ένα κιλό mullus surmuletus, μπαρμπούνια δηλαδή.  Ο ψαράς θα σας προσέξει στα σίγουρα. Συνεχίζουμε, να σας ρωτήσω τα μπαρμπούνια σας είναι της συνομοταξίας των χορδωτών; Ανήκουν στην ομοταξία (Actinopterygii; Σε περίπτωση που δεν σας καταλάβει μην τον προσβάλετε κάντε πως δεν είδατε, και συνεχίστε από πού είναι, σε τι βάθος τα ψαρέψατε, μήπως γνωρίζετε το όνομα του ψαρά να τον συγχαρώ;
Εκδηλώσεις. Δεν πηγαίνουμε όπου να ναι.   Προτείνουμε Pink Floyd (αν ζουν),  Rolling Stones (αν δεν είναι στο νοσοκομείο), και οπωσδήποτε μια πίστα είτε με τους «Τρελές Κιθάρες σε κόκκινο και μπλε χρώμα που παίζουν ανάποδα»  είτε με κάποιο καλλιτέχνη που έχει αναδειχθεί από πρόσφατο διαγωνισμό.
Στο κινητό κρατάμε σκονάκια πάντα. Απαγορεύεται να είσαι σε κόσμο, και να χτυπήσει κινητό με το τελευταίο χιτ της εβδομάδας και να μην το ξέρεις. Ξέρεις τι είναι να έχεις 30 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας να είσαι υποψήφιος βουλευτής ή πρόεδρος και να σε ρωτήσει ο άλλος μες τη λαική σου αρέσει το « papou toutou zouzou» και να νομίζεις ότι είναι ή ανανάς ή κάποιο εξωτικό φρούτο;
Μετά από ομιλίες και σχετικές εκδηλώσεις, απαραιτήτως ένα σημάδι σε λευκό ή μπλε πουκάμισο, επιμελώς λίγο πάνω από την καρδιά, σε χρώμα ροζ ή κόκκινο Ν36, όχι μεταλιζέ δημιουργεί πρόβλημα στα φλας!!!  Αυτό δείχνει ότι όχι απλώς έχετε θαυμαστές αλλά «πεθαίνουν για σένα»………….



Σημείωση: Μην χάσετε τους Blokistes, την άλλη εβδομάδα θα αποκαλύψουν το επόμενο υπουργικό συμβούλιο….

του Ειδικού Συνεργάτη






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια