Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τελετή Αγιασμού στις κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Ανδρέα


Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες (Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019), η τελετή αγιασμού στις παιδικές εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσημη έναρξη της λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για το φετινό καλοκαίρι.

 

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής του Αρχηγείου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αλεξόπουλος και η Διευθυντής του Ιδρύματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνα Κολιώνη.

 

Στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης - Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

 

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο που επιτελείται στις παιδικές κατασκηνώσεις του Σώματος, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων:

 

«…η λειτουργία της κατασκήνωσης ειδικά αυτή τη χρονιά, είναι εξαιρετικά σημαντική.

 

Και είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για τα παιδιά μας και τους συναδέλφους που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της, αλλά και για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή καθώς και τους κατοίκους της.

 

Μιας περιοχής που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που της άφησε η καταστροφική πυρκαγιά του περυσινού Ιουλίου, να βρει την κανονικότητά της, να «ζωντανέψει» ξανά.

 

Γι’ αυτό, η ανθρώπινη παρουσία, το παιδικό γέλιο, η συμμετοχή στην τοπική κοινωνική καθημερινότητα αποτελούν πολύτιμες προϋποθέσεις προκειμένου η περιοχή να ανακτήσει το ρυθμό της και οι κάτοικοι το κουράγιο και την αισιοδοξία τους για το μέλλον.

 

Η κατασκηνωτική περίοδος 2019, λοιπόν, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και για την τοπική κοινωνία…

 

… η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της, πέρα και πάνω από το διαρκή τους αγώνα για την προστασία, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του πολίτη, αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της κοινωνίας και συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και γενικά στις διεργασίες της κοινωνικής καθημερινότητας.

 

Ολοκληρώνοντας αυτές τις λίγες σκέψεις μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να επαινέσω δημόσια τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διευθύντρια και το προσωπικό του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» για την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, τις προσπάθειες που καταβάλλουν και το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν στους συναδέλφους και στα παιδιά τους.

 

Να ευχαριστήσω, επίσης, τους συναδέλφους που εμπιστεύονται το Ίδρυμα για τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών τους και να τους διαβεβαιώσω πως το προσωπικό του Ιδρύματος, υπό την εποπτεία και τη μέριμνα του Αρχηγείου του Σώματος, εγγυώνται για την ασφάλεια όχι μόνο των παιδιών αλλά όλων όσοι διαμένουν ή επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για σταδιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται, καθώς και για την αξιοποίηση της δυνατότητας φιλοξενίας παιδιών συναδέλφων μας σε δημοτικές κατασκηνώσεις και άλλων περιοχών της χώρας, πέραν εκείνων του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, του Δήμου Χερσονήσου και για πρώτη φορά εφέτος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στις οποίες θα φιλοξενηθούν, συνολικά, τριακόσια (300) παιδιά, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου κρατικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και κάλυψη του ποσοστού συμμετοχής από το Ίδρυμα.

 

Να ευχαριστήσω, ακόμη, τους Συνδικαλιστικούς Φορείς του προσωπικού και όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συμμετέχουν ή συμβάλλουν στη λειτουργία της εγκατάστασης και υποστηρίζουν την προσπάθεια και την προσφορά του Ιδρύματος προς τους συναδέλφους…»

 

Επίσης, ομιλίες απεύθυναν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής του Αρχηγείου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αλεξόπουλος και η Διευθυντής του Ιδρύματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνα Κολιώνη.

 

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

 

Σημειώνεται ότι την τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδο στις Παιδικές Εξοχές φιλοξενούνται παιδιά, από όλη την Ελλάδα, (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους.

 

Επίσης, φιλοξενούνται παιδιά προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και παιδιά αστυνομικών από την Κύπρο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια