Ενημέρωση του ΕΟΦ για προϊόν που πωλείται διαδικτυακά για τη θεραπεία της τριχόπτωσηςΟ Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει τους καταναλωτές ότι προϊόν που πωλείται διαδικτυακά για τη θεραπεία της τριχόπτωσης δεν έχει αξιολογηθεί από τον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι το προϊόν Rogain, 5% MINOXIDIL TOPICAL AEROSOL «HAIR REGROWTH, TREATMENT REACTIVATES HAIR FOLLICLES TO STIMULATE REGROWTH», συσκευασία τριών φιαλών σε σπρέι με περιεχόμενο 60 g/φιάλη, το οποίο διαφημίζεται διαδικτυακά  με σκοπό τη θεραπεία της τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα από τον Οργανισμό.

Επί πλέον, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει για ακόμη μία φορά ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.