Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φιρερίσκος: Μας ξεπουπούλιασε η Νέα Δημοκρατία

O ίδιος ο φιρερίσκος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, επιβεβαιώνει την ανάλυση της «Κόντρα» ότι η νεοναζιστική συμμορία «ξεπουπουλιάστηκε» εκλογικά από τη ΝΔ.

 

Η ανάλυσή μας δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας και στηριζόταν στη συγκριτική μελέτη των στοιχείων των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών. Ηταν φανερό ότι ήταν η ΝΔ αυτή που με την επίθεση που έκανε στη ΧΑ, χρησιμοποιώντας εθνικιστικό λόγο και εκμεταλλευόμενη επιδέξια το «Μακεδονικό», κατάφερε να τη; αρπάξει τις ψήφους, και όχι ο Βελόπουλος. Εκτιμήσαμε, δε, ότι θα είναι από φοβερά δύσκολο, μέχρι αδύνατο, να μπορέσουν οι νεοναζιστές να πιάσουν το 3% και να μπουν πάλι στη Βουλή. Γι' αυτό ο φίρερ σάλπιζε πολεμικό εγερτήριο, απευθυνόμενος στο στενό πυρήνα των σκληρών χρυσαυγιτών.

 

Την 1η Ιούνη, ο Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στο εθνικοφασιστικό μπλογκ «Εθνικιστική φωνή». Την επομένη, οι νεοναζιστές ανέβασαν τη συνέντευξη του φίρερ τους στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Ο Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε και για τον Βελόπουλο, για το αν πολλοί πρώην ψηφοφόροι της ΧΑ επέλεξαν στις ευρωεκλογές το μόρφωμα του Βελόπουλου.

 

Απάντησε ότι το φαινόμενο Βελόπουλου δεν είναι νέο. Είχαμε το φαινόμενο Λεβέντη. Από το φαινόμενο Λεβέντη πάμε στο φαινόμενο Βελόπουλου. Υπάρχει ένα ποσοστό του ελληνικού λαού που επιλέγει κάποιον Λεβέντη και κάποιον Βελόπουλο. Τώρα, από εκεί και πέρα δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο. Δεν με ενδιαφέρει αυτός ο άνθρωπος… Δεν μας πήρε τους ψήφους ο Βελόπουλος. Ελάχιστους ψήφους πήρε από τη ΧΑ ο Βελόπουλος. Τους περισσότερους ψήφους τους πήρε η ΝΔ με το ψευτοεπιχείρημα ψηφίστε εμάς για να φύγει ο Τσίπρας… Είμαστε πικραμένοι για τα αποτελέσματα στη Μακεδονία… προτίμησαν να ψηφίσουν τη ΝΔ.

 

Ο Μιχαλολιάκος καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό πολλών στελεχών της ΧΑ, που τις πρώτες μέρες μετά τις ευρωεκλογές τα έχωναν στον Βελόπουλο και ασχολούνταν με αυτόν. Ομολογεί ότι τις περισσότερες ψήφους τους τις πήρε η ΝΔ με το επιχείρημα «να φύγει ο Τσίπρας». Αυτή η ομολογία υποκρύπτει το φόβο του φιρερίσκου, ότι στις εθνικές εκλογές θα υποστεί συντριβή από τη ΝΔ, που θα επιδιώξει να πάρει αυτοδυναμία. Οτι οι πρώην ψηφοφόροι της ΧΑ ελπίζουν να πάρουν κάτι από την κυβέρνηση της ΝΔ, εν αντιθέσει με τη ΧΑ, που μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα έχασε το συγκριτικό της πλεονέκτημα και δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα. Γι’ αυτό και επαναλάμβανε με νόημα ότι «πάει ο Τσίπρας, έφυγε».

 

Είναι τόσο μεγάλος ο εκνευρισμός του Μιχαλολιάκου, απόρρεια της εκλογικής συντριβής του, που τα έβαλε για μια ακόμα φορά με τον ελληνικό λαό, τον οποίο χαρακτήρισε «άτιμο πράγμα»! Τον ίδιο εκνευρισμό έβγαζε και προεκλογικά, όταν πήγαινε να μιλήσει σε επαρχιακές πόλεις και μαζεύονταν τρεις κι ο κούκος για να τον ακούσουν.

 

«Κοιτάξτε να δείτε», συνέχισε να λέει, αναφερόμενος στον ελληνικό λαό, «ο λαός είναι ένα άτιμο πράγμα Και ο μέσος ψηφοφόρος, το λέω δημόσια και εκτίθεμαι. Και θα πω ένα: Από το “ωσανά ευλογημένος ο ερχόμενος“ μέχρι το “σταύρωσον αυτόν“ πέρασαν μόνο τέσσερις ημέρες». Και το παραλήρημα συνεχίστηκε, από τον εμφανώς σοκαρισμένο από την εκλογική εγκατάλειψη φιρερίσκο: «Οι Ελληνες, δυστυχώς, ο μέσος Ελληνας δεν τα βλέπει αυτά τα ζητήματα. Βλέπει την κονόμα και τα παραμύθια τα γυαλιστερά που του πούλησε ο Τσίπρας. Τώρα του πουλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Ο Μιχαλολιάκος εβαιώνει ότι βρίσκεται σε πανικό. Αντιλαμβάνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ, πλην του Λαγού (που τον εκβίασε και εξασφάλισε μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο), θα είναι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη καταδίκη τους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

 

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη, έχει προγραμματιστεί στη δίκη να αρχίσουν τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι νεοναζιστές. Δεν αποκλείουμε να επιχειρήσουν να εξαντλήσουν όλες τις συνεδριάσεις του Ιούνη, προκειμένου να αποφύγουν απολογίες μέχρι τις εκλογές. Απολογίες που θα αποκηρύσσουν τη ΧΑ και την εγκληματική της δράση, προκειμένου να χτίσουν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Οπως αντιλαμβάνεστε, με τέτοιες απολογίες θα επιβαρυνθεί το αρνητικό κλίμα σε βάρος τους, γι’ αυτό και θέλουν να τις αποφύγουν.

Κυριακή 09 Ιουνίου 2019

 

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια