Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΠΣ για τις μεταθέσεις των πυροσβεστών


''Οι συνάδελφοι θα πρέπει να ικανοποιούνται αξιοκρατικά μέσω των τακτικών μεταθέσεων, έτσι ώστε να διευκολύνεται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και η επιτυχής εκπλήρωση των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων'' τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση:


Αποφασίστηκαν πρόσφατα οι τακτικές μεταθέσεις Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών για το 2019. Για μια ακόμη φορά τα κριτήρια ήταν στα όρια της αδιαφάνειας και η τήρηση του θεσμικού πλαισίου σε «ελαστική ερμηνεία». Συνεχίστηκε το έργο που ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται με υποθήκευση της λειτουργίας πολλών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η εξέταση αιτημάτων πρέπει να συνδυάζει την νομιμότητα την ικανοποίηση των εργασιακών δεδομένων των συναδέλφων και να εξυπηρετεί την διασφάλιση της υπηρεσιακής λειτουργίας.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι αποφάσεις αφήνουν ισχυρά ζητήματα λειτουργίας σε πολλές υπηρεσίες και θα χρειαστούν
 επιπλέον μετακινήσεις μέσα στο καλοκαίρι για εξασφαλισθεί η στοιχειώδης ομαλότητα.
Πρακτικά θα έπρεπε να ληφθεί υπ όψιν ότι: η δημιουργία του ΜΕΤΠΕ στην Αττική και η στελέχωσή του από πολλές ευαίσθητες υπηρεσίες ανά την επικράτεια, συνυπολογίζοντας την ήδη υπάρχουσα προηγούμενη διασπορά Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πυροσβεσττων σε υπηρεσίες Περιφερειακών Αεροδρομίων (fraport) και αυτοκινητοδρόμων θα λειτουργούσε καταλυτικά για τις μεταθέσεις, έτσι ώστε αυτές να γίνονταν στο πνεύμα της υπηρεσιακής επάρκειας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας συνυπολογίζοντας ασφαλώς κ τις προσωπικές ανάγκες των συναδέλφων.
Οι μεταθέσεις θα πρέπει να ολοκληρώνονται και να μην δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλούνται να λύσουν.

Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι μεταθέσεις υλοποιούνται σαν να μην υπάρχει επόμενη ημέρα, ειδικότερα φέτος, ίσως λόγω επηρεασμού από το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες,

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να ικανοποιούνται αξιοκρατικά μέσω των τακτικών μεταθέσεων, έτσι ώστε να διευκολύνεται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και η επιτυχής εκπλήρωση των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων, καθιστώντας το ΠΣ ως τον πλέον αποτελεσματικό επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, μιας και οι 150 περίπου μεταθέσεις σε συνδυασμό με την αντίστοιχου αριθμού, απαίτηση στελέχωσης του Μηχανοκίνητου τμήματος ουσιαστικά προσομοιάζει με μετακίνηση επτά περίπου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσα στην αντιπυρική.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια