Ένωση Λασιθίου: Οι αστυνομικοί δεν είναι για τα θελήματα των δικαστικών


Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Λασιθίου, ύστερα από το επεισόδιο μεταξύ του αστυνομικού - σκοπού και δικαστικού λειτουργού στα δικαστήρια της Νεάπολης: Η Ένωση μας, απερίφραστα,
καταδικάζει το συμβάν που έλαβε χώρα την 12η Ιουνίου του 2019 εντός του Δικαστικό Μεγάρου Νεάπολης Λασιθίου σε βάρος συναδέλφου μας.
Ο Αστυνομικός – σκοπός του Δικαστικού Μεγάρου εκτελεί τις διαταγές του Πρόεδρου του Δικαστηρίου, μόνο όσον αφορά την τήρηση και την φρούρηση καταδίκων, υπόδικων και υπό τις εντολές του Εισαγγελικού Λειτουργού όσον αφορά τη μεταφορά τους.
Ο αστυνομικός-σκοπός δεν είναι υποχρεωμένος να εκτελεί άλλα έργα που μπορούν να επιδράσουν δυσμενώς στην κύρια αποστολή του. Επίσης καθήκον του είναι η τήρηση της τάξης εντός του Δικαστικού Μεγάρου καθώς και η αποφυγή έκνομων ενεργειών σε βάρος των Δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων και των λοιπών  πολιτών.
Τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης και μειώνουν την προσφορά άλλων Δικαστικών  Λειτουργών &  Υπαλλήλων οι οποίοι είναι άρτιοι στα καθήκοντά τους. 
Ο Εισαγγελικός Λειτουργός είναι προϊστάμενος στα προανακριτικά καθήκοντα των Αστυνομικών και όχι για τα θελήματα κάποιων.
Η Ένωσή μας στηρίζει τον συνάδελφό και τυχόν άλλους συνάδελφους που θα τύχουν παρόμοιας συμπεριφοράς προερχόμενες οιονδήποτε. Ο σεβασμός στον άνθρωπο – αστυνομικό είναι κεκτημένος και  αδιαμφισβήτητος.   

   
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ