‘’Καλό ξημέρωμα, καληνυχτα θα έλεγα για την Ελληνική Αστυνομία’’

Διαβάστε κείμενο που έστειλε αστυνομικός στο bloko.gr
Είμαι αστυνομικός και φέρω το βαθμό του αστυφύλακα έχοντας αποφοιτησει από την Σχολη Αστυφυλάκων το 2011

Υπηρετησα για 4 ολοκλήρα χρόνια στην ΥΑΤ και έως και σήμερα στην Άμεση Δράση Αττικής , μια έκφραση στον τοίχο της ΥΑΤ που ειδα την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα με ακολουθεί αν και νόμιζα ότι θα ισχύει μόνο στα ματ , " Οπουδήποτε , οποτεδήποτε " . Το λεω αυτό γιατι από την άμεση δράση που είμαι αυτή τη στιγμή , οι ενισχύσεις που κανω σε άλλες υπηρεσίες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο , μια από αυτές η ενίσχυση στην Δ/νση Μεταγωγών για 10 ημέρες και 2η η μπορεί και 3η φορά μέσα στο χρόνο.

Και έτσι , καθώς αναλαμβάνεις υπηρεσία διαπιστώνεις ότι όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται δίπλα σου και πρέπει να συνεργαστείς αυτό το 8ωρο είναι και αυτοί αποσπασμένοι , δηλαδή 1 άτομο στα 10 που εκτελούν υπηρεσία έχουν οργανική εκεί και αυτός ο ένας είναι ο οδηγός .

Όχι τέσσερις με 2 όπλα , αλλά 104 με άλλα τόσα όπλα θα δραπετεύσουν κάποιο βραδυ . Αλλα ξερουμε από τώρα ποιος θα ευθύνεται .

Δεν μπορεί να αναλαμβάνω υπηρεσία την πρώτη μέρα , εγώ ο αποσπασμένος για 10 ημέρες από την ΑΔ , ως επικεφαλής μεταγωγής για τα δικαστήρια και πάω να παραλάβω 80 κρατούμενους από τις φυλακές Κορυδαλλού με 8 συνοδούς ( και αυτοί αποσπασμένοι από τμήματα κτλ ) δεν γινεται απλά ..

Δεν γίνεται γιατι δεν έχω την εμπειρία της υπηρεσίας και δεν γνωριζω καν το αντικείμενο της .

Και σε αυτές τις υπηρεσίες τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα πολύ ακριβά .

Και έτσι σ αναγκάζουν να κάνεις τα πάντα απλά για να μην βάλεις τον εαυτο σου σε αυτό το γεγονός . Σ αναγκάζουν να μην δεχθείς να κάνεις την μεταγωγή ,να βγεις Ελεύθερος υπηρεσίας και ότι άλλο περνάει από το χέρι σου και ας σε αποκαλέσουν προβληματικό . Αλλά δυστυχώς έτσι είναι , πρέπει να γίνεις προβληματικός χωρίς να φέρεις καμία ευθύνη .

 

Όλες οι υπηρεσίες το γνωρίζουμε υποφέρουν από άτομα , αυτά τα άτομα δεν εξαφανίστηκαν μια μέρα από το σώμα , δεν ξύπνησαν μια μέρα εκεί στο μεταγωγών και από 400 ατομα δύναμη έφτασαν να ενισχύονται από οποιαδηποτε υπηρεσια της Αττικής , αυτά τα άτομα λοιπόν έχουν γεμίσει κάθε καρέκλα σε οποιοδηποτε γραφείο επίσημου προσώπου , όλοι μα όλοι υπηρετούν στα επίσημα , κάθενας έχει από 8 "εξαφανισμένα άτομα".

Και έχουν από 8 διότι πρέπει να δουλεύουν μια μέρα αλλά τις επόμενες δύο μέρες να κάθονται , για αυτό ..!

Κάθε υπηρεσία έχει τα πρόβληματα της , ξεχωριστά η κάθε μία ..

Αλλά εγώ δεν είδα κανένα αποσπασμένο από άλλη υπηρεσία στην Άμεση Δράση να μας ενισχύει για το τηλεφωνικό κεντρο αφού έχουν φύγει όλοι για την γνωστή προαναφερθησα υπηρεσία . Το καλύπτουμε εμείς οι ίδιοι που υπηρετούμε εκεί , και ας κάνουμε να πάρουμε ρεπό 25+ μέρες.

Ναι 25 και βάλε μέρες !!

Αρκετά , καλό βράδυ σε όλους και καλή δύναμη !

 

Σ.Σ