Απολογείται ο συνοδηγός Ρουπακιά - Τι είπε για τη δράση της ΧΑ στο Μελιγαλά


Για τα γνωστά επεισόδια στο Μελιγαλά το 2012 με μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής που είχαν προκαλέσει αίσθηση, αναφέρθηκε στην απολογία του ο Ιωάννης Καζαντζόλου, μέλος της οργάνωσης
που φέρεται κατά το κατηγορητήριο, ότι ήταν συνοδηγός στο όχημα του Γιώργου Ρουπακιά τη βραδιά της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου για το σύνολο των δράσεων της ΧΑ στις οποίες είχε εμπλακεί ο Καζαντζόγλου.

Ο κατηγορούμενος, μιλώντας για τα γεγονότα του Μελιγαλά το 2012, μία «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» τονίζοντας: «ψιλοβριστήκανε και ο δήμαρχος μας ψιλομίλησε. Αυτό μόνο. Μια ένταση μόνο. Σε μήνυμα είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο δηλαδή». Ανέφερε δε ότι η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί άρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε αλλά πρόλαβαν κάποια γεγονότα..».

Περιγράφοντας τον τρόπο δράσης της ΧΑ, έτσι όπως έγινε γνωστός από την περιβόητη εκδρομή στον ποταμό Νέδα στη Μεσσηνία, ο Καζαντζόγλου ανέφερε ότι ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα, όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει».
Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε. Αναφορικά με τις φωτογραφίες στο Νέδα όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μιά σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;

Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό.

Αυτή την ώρα ο κατηγορούμενος εξετάζεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπου φέρεται να ενημερώθηκε από τον Ιω. Άγγο για την ύπαρξη της παρέας του μουσικού στην καφετέρια «Κοράλλι», ενώ αργότερα εμφανίζεται ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά.


http://www.skai.gr