Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φαντάζεσαι να … σκοτώνεις το αφεντικό σου; Είναι φυσιολογικό και σου κάνει καλό, υποστηρίζει κορυφαίος ψυχίατρος!



Το αφεντικό σου σε νευριάζει και κάποιες φορές έχει περάσει από το μυαλό σου ότι θέλεις να τον … σκοτώσεις;


Σύμφωνα με κορυφαίο ψυχολόγο, η σκέψη είναι απόλυτα φυσιολογική και κάνει… καλό. Η ψυχολόγος Julia Shaw του University College London αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους κάποια στιγμή στη ζωή τους σκέφτηκαν να σκοτώσουν κάποιον που τους νευριάζει υπερβολικά.

Όμως, όπως αναφέρει η εν λόγω δόκτωρ στην Εγκληματική Ψυχολογία, η φαντασίωση των λεπτομερειών ενός πιθανού φόνου δεν είναι απαραίτητα κακή διαδικασία, αφού η σκέψη από μόνη της κάνει τους υπαλλήλους να νιώθουν εμπάθεια για τους ανωτέρους τους.

«Δημοφιλείς στόχους αποτελούν τα αφεντικά, οι πρώην και η λίστα δεν έχει τέλος, όπως και η φαντασία των εργαζομένων», ανέφερε η Shaw στο Cheltenham Science Festival και περιέγραψε τη φαντασίωση ενός φόνου ως μια εξάσκηση στην εμπάθεια: «Σκέφτεσαι τη διαδικασία, βάζεις κάτω τις επιπτώσεις, φαντάζεσαι πώς θα ήταν αν το έκανες πραγματικά και … μαντέψτε ποια είναι η τελική απόφαση! Δεν θες να το κάνεις, γιατί προφανώς και δεν θες να υποστείς τις συνέπειες», ανέφερε.

Σύμφωνα με τη Shaw, τα ανθρώπινα όντα έχουν αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό τη νοημοσύνη τους έτσι ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν και να προβλέπουν τις επιπτώσεις μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς.

«Οι φαντασιώσεις και οι ασκήσεις εμπάθειας είναι απαραίτητες για να παίρνουμε σωστές αποφάσεις, ιδιαίτερα σε καταστάσεις που ο χρόνος μας πιέζει», πρόσθεσε.

Πηγή: in2life.g





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια