Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλήρως υποστελεχωμένες οι αστυνομικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα

Πλήρως υποστελεχωμένες είναι οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής μας με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στη κάλυψη των απαιτούμενων υπηρεσιακών αναγκών, όπως για παράδειγμα
μικτά Αστυνομικά Τμήματα σε Τουριστικές Περιοχές να λειτουργούν μόνο με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ή περιπολικά να στελεχώνονται από μόνο ένα άτομο!
Αυτό προκύπτει από έγγραφο το οποίο απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τον προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α., τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.α., ενώ «ξέχασε» να το κοινοποιήσει στα μέσα ενημέρωσης όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Το θέμα όπως περιγράφεται στη συγκεκριμένη επιστολή είναι πολύ σημαντικό καθώς έχει να κάνει με τη λειτουργία των υπηρεσιών της αστυνομίας στην περιοχή μας και ότι αυτό συνεπάγεται.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή τα όποια συμπεράσματα περιλαμβάνονται σε αυτήν, προκύπτουν από επισκέψεις που πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, μετά από καταγγελίες συναδέλφων τους.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Κύριε  Διευθυντά ,
Κατόπιν καταγγελιών, η Ένωση μας στο πλαίσιο της διαφύλαξης των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας, πραγματοποίησε επισκέψεις σε Αστυνομικές Υπηρεσίες, όπου ήρθε σε επαφή  με Αστυνομικούς,  και αυτά που διαπίστωσε είναι τα παρακάτω:
-Σε κεντρικές Υπηρεσίες που επισκεφθήκαμε δεν υπήρχε Σκοπός Καταστήματος, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κρατούμενοι στα Αστυνομικά Κρατητήρια της Υπηρεσίας, με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί σε βάρος των αστυνομικών.  
-Οι περισσότερες εποχούμενες περιπολίες της πρωινής και απογευματινής βάρδιας, εκτελούνται  με έναν μόνο Αστυνομικό ενώ σε  κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σε νυχτερινή βάρδια, κατά παράβαση των έγγραφων Διαταγών.
-Διαπιστώθηκε ότι προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις του σχεδίου Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., δηλώνονται εικονικά Αστυνομικοί προκειμένου να καλυφθούν οι περιπολίες που καταχωρούνται στο σύστημα, ιδιαίτερα στις πρωινές βάρδιες, ενώ στην πραγματικότητα, οι εν λόγω Αστυνομικοί εκτελούν άλλα καθήκοντα (Γραμματεία, Αρχειοθέτες, Επιδόσεις κ.α.).
- Σε κάποιες  Υπηρεσίες  διαπιστώθηκε  να έχουν χορηγηθεί  σε αστυνομικούς περισσότερες  Ημερήσιες Αναπαύσεις  από τις δικαιούμενες, ενώ σε άλλους λιγότερες , γεγονός που δεν συνάδει με την χρηστή Διοίκηση και την ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων.    
Γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να λειτουργούν ακόμα και μικτά Αστυνομικά Τμήματα σε Τουριστικές Περιοχές μόνο με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και ένα άτομο στο περιπολικό, και το μόνο που απασχολεί την Διοίκηση είναι να εφαρμόζεται πιστά το “Πρόγραμμά Ελεγχόμενης, Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς, ΑΣτυνόμευσης¨ ( ακόμα και στα χαρτιά) προκαλώντας προβληματισμό για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την λειτουργία των Υπηρεσιών. Από την πλευρά μας αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον λόγο που δεν εφαρμόζεται στην περιοχή μας ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής (νησιωτικότητα, τουριστική περίοδος, μετανάστευσή κ.α.) αλλά επιμένουμε σε ένα σχεδιασμό που στην πράξη δεν παράγει αποτελέσματα. Ενώ την απαίτηση να εφαρμοστεί το σχέδιο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ στο Καστελόριζο, και στην Σύμη δεν μπαίνουμε καν  στην διαδικασία να αναφερθούμε.
Κύριε Διευθυντά
Όπως διαπιστώνετε   οι παραπάνω επισημάνσεις, σκοπό έχουν την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, αφού παρά τις συνεχείς προφορικές μας οχλήσεις και παραστάσεις ενώπιον σας, δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Απαιτούμε λοιπόν την απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας και των  Κανονισμών Λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ασφάλεια των μελών μας και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, ως και την διερεύνηση από την πλευρά σας για τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραβάσεων από κάθε υπεύθυνο όσο υψηλά και εάν βρίσκεται.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  Εμμανουήλ                               
Ο  Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος.



https://www.rodiaki.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια